Recepty z piva: Lívance

POTŘEBUJETE:
300 ml světlého piva
200 g polohrubé mouky
sůl
2 vejce
olej na smažení
Na omáčku:
300 g borůvek
100 g krupicového cukru
1 balíček vanilkového cukru
2 lžíce solamylu
1 lžičku mleté skořice
100 ml vody
Do piva rozšleháme žloutky, špetku soli a mouku. Nakonec vmícháme tuhý sníh z vyšlehaných bílků. Z těsta smažíme lívance na vymaštěném lívanečníku. Na omáčku rozvaříme omyté borůvky s cukrem a vanilkovým cukrem, pak ve vodě rozmícháme solamyl a vlijeme ho do horké směsi. Krátce povaříme, ochutíme mletou skořicí a odstavíme z ohně. Lívance podáváme přelité omáčkou.
Více pivních receptů najdete v tištěnémm Aha! pro ženy číslo 18.