Sezóna chřestu: Chřestové špagety

POTŘEBUJETE:
300 g zeleného chřestu
olivový olej
sůl
mletý pepř
1 svazek sladkolisté petrželky
2 stroužky česneku
10 sardelových řezů
40 g strouhaného parmazánu
400 g špaget
1 lžíci citronové kůry
2 lžíce citronové šťávy
Chřest očistíme, potřeme ho olejem, osolíme a opepříme a opečeme na rozpálené pánvi ze všech stran (cca 8 minut). Pak ho necháme trochu vychladnout, dáme do mixéru, přidáme asi 60 ml oleje, nasekanou petrželku (nechte si pár malých lístků na ozdobu), česnek, sardelky, parmazán, citronovou kůru a šťávu, osolíme a opepříme a nahrubo rozmixujeme. Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Scedíme je, stranou si necháme asi hrnek vývaru. Těstoviny promícháme s připraveným pestem a podle potřeby je zvlhčíme odloženou vodou. Na talíři zdobíme petrželkou a parmazánem.
Více recptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 19.