Čas grilování začíná: Flank steak s křenovou omáčkou
POTŘEBUJETE:
1 flank steak
sůl
3 lžíce másla
2 snítky tymiánu
1 lžičku sušeného zázvoru
Na omáčku:
3 lžíce majonézy
1 lžičku octa
3 lžíce krenexu
1 lžíci dijonské hořčice
2 stroužky česneku
1 lžičku mletého pepře
Máslo rozpustíme a necháme zchladnout, přidáme k němu lístky z jedné snítky tymiánu, česnek a promícháme. Steak pokojové teploty máslem přelijeme a necháme 5 minut marinovat. Na omáčku smícháme majonézu s octem a krenexem, hořčicí, prolisovaným česnekem a mletým pepřem. Na rozpláleném grilu steak zprudka opečeme (asi 30 vteřin z každé strany). Přidáme zbylou marinádu a opět pečeme z každé strany 30 vteřin. Pak steak sejmeme, necháme 10 minut odpočívat a pak ho nakrájíme na plátky, posypeme zbylými lístky tymiánu a podáváme s omáčkou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 20.
Věděli jste, že hovězí roštěná patří k nejlepším masům na steaky? Poradíme vám, jak ji připravit>>>