Skvělé domácí hořčice: Dijonská
POTŘEBUJETE:
2 šálky bílého suchého vína
1 cibuli
3 stroužky česneku
1 šálek práškové hořčice
3 lžíce medu
1 lžíci oleje
2 lžičky soli
Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme, oloupaný česnek prolisujeme. V teflonové pánvi smícháme cibuli, česnek a víno, přivedeme k varu a necháme 5 minut probublávat. Stáhneme, necháme zchladnout a přecedíme do misky. Přidáme hořčici a mícháme, až vše zhoustne. Přidáme med, olej a sůl a opět dáme do pánve. Za stálého míchání zahříváme asi 10 minut. Pak směs nalijeme do čistých sklenic, necháme v pokojové teplotě vychladnout a necháme v chladničce minimálně 2 týdny rozležet.
Více receptů nejen na hořčici najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 21.