Čas grilování začíná: Burger se zeleninou
POTŘEBUJETE:
1 kg mletého vepřového a hovězího masa
½ konzervy sterilované kukuřice
1 lžičku cukru
½ červené a ½ zelené papriky
1 svazek mladé cibulky
3 lžíce nasekané listové petržele
½ lžičky chilli
sůl
mletý pepř
3 lžíce olivového oleje
4 lžíce strouhanky
Kukuřici scedíme, papriky a cibulku nakrájíme na drobné kousky. Maso, koření, zeleninu a bylinky důkladně promícháme tak, aby nám vznikla jednolitá masa. Z masy vytvarujeme burgery s nižším středem a grilujeme je na rozehřátém grilu 3 – 5 minut z obou stran. Můžeme podávat jen tak, nebo vložné do opečené burgerové housky se zeleninou, kečupem, hořčicí či tatarkou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 20.