Recepty z letního ovoce: Rybízová buchta s drobenkou

POTŘEBUJETE:
300 g polohrubé mouky
180 g cukru krupice
1 prášek do pečiva
2 vejce
4 lžíce oleje
250 ml mléka
300 g červeného rybízu
Na drobenku:
80 g hrubé mouky
40 g cukru krupice
50 g másla
Na vysypání formy:
1 lžičku másla
2 lžíce hrubé mouky
Troubu začneme předehřívat na 180 °C, koláčovou formu o průměru 30 cm vymastíme máslem a vysypeme moukou. V misce promícháme vejce, mléko, olej a cukr. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přesejeme do mísy. Přidáme směs tekutin s cukrem a vše rychle smícháme na docela tekuté těsto. Nalijeme do připravené formy. Rybíz rovnoměrně nasypeme na těsto. Suroviny na drobenku nasypeme do misky a prsty se snažíme vše zpracovat, dokud směs nepřipomíná drobky. Drobenku pak koláč posypeme, vložíme do trouby a pečeme cca 40 minut do zezlátnutí.
Více receptů najdete v tištěném Aha! ro ženy číslo 23.