Recepty z letního ovoce: Makronky s malinovou zmrzlinou
POTŘEBUJETE:
200 g moučkového cukru
120 g mletých mandlí
3 bílky
1 lžíci krupicového cukru
malinovou zmrzlina
čerstvé maliny
Troubu předehřejeme na 130 °C. Moučkový cukr smícháme s mandlemi. Bílky chvilku šleháme na nejvyšší výkon, pak přidáme krupicový cukr a šleháme asi 10 minut dotuha. Poté přisypeme mandlovou směs. Z hmoty tvoříme na plechu vyloženém pečicím papírem placičky o průměru 7 cm a necháme asi 20 minut odpočívat. Pak je upečeme – trvá to asi 20 minut. Zchladlé je po dvou spojujeme zmrzlinou. Podáváme s čerstvými malinami.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 23.