Vyzkoušejte tofu! V rajčatové omáčce
POTŘEBUJETE:
3 balíčky tofu
5 lžic rostlinného oleje
1 svazek jarní cibulky
500 g rajčat
2 lžičky soli
1 lžíci rybí omáčky
500 ml vody
1 lžičku glutamátu
Tofu nakrájíme na stejné kousky a opečeme je na 4 lžících oleje ze všech stran dozlatova. Vyjmeme a osušíme na papírové utěrce. Zelenou nať cibulek nakrájíme na dvoucentimetrové plátky, bílou část nadrobno. Rajčata nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme zbylý olej, vsypeme bílou část z jarních cibulek a opékáme zhruba 2 minuty, až zesklovatí. Vsypeme rajčata, osolíme, promícháme a pod pokličkou rajčata dusíme doměkka. Přidáme opečené tofu a rybí omáčku, promícháme a zhruba po 5 minutách přilijeme vodu, zvýšíme teplotu a svaříme tekutinu na polovinu. Vmícháme glutamát a zelenou nať cibulky. Podáváme s rýží.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 24.