Vyzkoušejte tofu! Jablečný cheesecake
POTŘEBUJETE:
175 g celozrnných sušenek
75 g másla
Na náplň:
3 balení bílého tofu
2 lžičky mleté skořice
½ hnědého cukru
150 ml sójového nápoje
2 lžíce špaldové mouky
Na ozdobu:
3 jablka
5 lžic hnědého cukru
šťávu z ½ citronu
30 g másla
1 lžičku mleté skořice
Sušenky rozdrtíme najemno a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs dáme do dortové formy a prsty zarovnáme. Dáme do trouby vyhřáté na 150 °C a pečeme 5 minut. Necháme zchladnout. Suroviny na náplň rozmixujeme a na upečený sušenkový základ rozetřeme. Pečeme cca 40 – 50 minut. Jablka nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozpustíme máslo s cukrem a vložíme do něj jablka, která pokapeme citronovou šťávou a posypeme skořicí. Restujeme, až se jablka obalí v karamelové omáčce. Pak je poklademe na hotový cheesecake a polijeme omáčkou. Necháme zcela vychladnout.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 24.