Originální způsob, jak na cuketu a květák. Připravte si roládu podle Ivany Černé!
Cuketovo-květáková roláda chutná i těm, kdo tuto zeleninu samostatně dvakrát nemusí. Vyzkoušejte ji i vy!
POTŘEBUJETE:
✔ 1 menší květák
✔ 1 větší cuketu
✔ 2 malá vejce
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ 100 g uzené mozzarelly
✔ bazalku
✔ provensálské koření
Na náplň:
✔ 60 g šunkového kolena
✔ 60 g Blaťáckého zlata nebo čedaru
✔ pasta tomatto
z rajských jablíček
✔ strouhaný tvrdý sýr na posypání
JAK NA TO:
Květák rozeberme na růžičky a povaříme krátce ve slané vodě. Cuketu nakrájíme na kostičky nebo nahrubo nastrouháme, osolíme a necháme vypotit. Květák i cuketu poté scedíme a ubrouskem odstraníme veškerou tekutinu. Přidáme nastrouhanou uzenou mozzarellu, vejce, bazalku, provensálské koření, pepř a sůl. Dobře rozmícháme a opatrně namačkáme na plech s pečicím papírem. Pečeme 10 – 15 minut v rozehřáté troubě dorůžova, aby kraje nehnědly a nepálily se. Upečenou roládu zatočíme i s pečicím papírem. Po chvíli rozvineme a potřeme rajskou pastou, posypeme bazalkou a provensálským kořením. Poklademe plátky šunkového kolena a plátky sýra a opět zatočíme. Povrch rolády posypeme nastrouhaným sýrem a ještě krátce zapečeme.