Recepty z letního ovoce: Kuře s meruňkami a medem
POTŘEBUJETE:
16 kusů kuřecích paliček či stehýnek
10 meruněk
6 snítek levandule
200 ml suchého bílého vína
3 lžíce bílého octa balsamico
4 lžíce medu
kajenský pepř
3 lžíce olivového oleje
sůl
Troubu předehřejeme na 190 °C. Na pánev nalijeme 2 lžíce olivového oleje a postupně na něm kousky kuřete opečeme dozlatova. Do pekáče naskládáme kuře, olej z pánve vylijeme. Na pánev nalijeme víno a odvaříme všechny připečené kousky. Přivedeme k varu a zredukujeme na polovinu. Přidáme 1,5 lžíce balsamika a stejné množství medu. Promícháme a nalijeme na kuře. Meruňky rozpůlíme, vypeckujeme, řeznou stranu potřeme olivovým olejem a položíme mezi kousky kuřete. Osolíme a opepříme. Zbylý balsamikový ocet a med rozmícháme v misce vidličkou, kuře s meruňkami jím zakápneme a posypeme levandulovými květy. Dáme do trouby a pečeme asi 40 minut. Servírujeme s opečenými bramborami a zelenými fazolkami
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 23.