ZKRACHOVAL SLAVNÝ PODNIK S GOTTEM! Chtějí za něj 600 tisíc Kč | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

ZKRACHOVAL SLAVNÝ PODNIK S GOTTEM! Chtějí za něj 600 tisíc Kč

Karel Gott Grévinu nepomohl.
Karel Gott Grévinu nepomohl. (herminapress.cz)

Po 4 letech došlo k okamžitému uzavření pražské pobočky francouzského muzea voskových figurín Grévin. Podle zjištění Aha! se tak stalo kvůli dlouhodobým finančním ztrátám, jež ročně dosáhly údajně 30 milionů korun! Co teď bude s dvojníky Karla Gotta (78), Dagmar Havlové (64) či Jaromíra Jágra (46)?

Vstupní dveře do několikapatrového panoptika v Celetné ulici, kde se mohli návštěvníci dotknout a vyfotit s největšími českými i světovými hvězdami, zůstanou už navždy zavřené. „Pražská pobočka byla ze strany francouzských majitelů čtyři roky dotována a za celou tu dobu nedosáhla na vyrovnaný rozpočet,“ uvedla mluvčí muzea Daniela Pedret. Z toho důvodu bylo rozhodnuto ze dne na den ukončit po čtyřech letech činnost Muzea Grévin Praha s platností k 6. březnu 2018.

Co bude s osmi desítkami voskových odlitků za miliony korun? A jak skončí kopie Karla Gotta? „Ve hře je několik variant. Jedna z nich je, že tuto figurínu prodají nějakému zájemci. Částka však bude poměrně vysoká. Mohla by se pohybovat kolem 600 000 korun, navíc s tím musí souhlasit i sám pan Gott,“ svěřil deníku Aha! zdroj z okolí muzea.

Sám zpěvák s tím problém nemá. „Při vší skromnosti bych se vůbec neurazil, kdyby mi provozovatelé muzea sochu nabídli. Otevřel bych si půjčovnu svojí figuríny. Kdyby byl o ni zájem, nechal bych jich vyrobit víc, v různých věkových kategoriích, pro různé generace,“ sdělil Aha! Gott s humorem sobě vlastním.

Rozhodně by to bylo lepší řešení než to, které voskovým sochám hrozí. „Pokud se nenajdou zájemci, může se stát, že budou roztaveny a použity ve Francii na nové figuríny!“ prozradil nejmenovaný zdroj.

Propadák za 290 milionů

Pražská pobočka muzea Grévin byla otevřena 1. května 2014. Celková investice do projektu se pohybovala kolem 11,6 milionu eur (cca 290 milionů Kč). Není to jediný podnik tohoto druhu v Praze. Ve stejné ulici, jako byl Grévin, se nachází např. Wax Museum Praha.

Pitt a Jolie pojedou do Paříže

Muzeum nelákalo jen na české celebrity. K vidění zde byly také kopie zahraničních celebrit, jako např. Brada Pitta (54) a Angeliny Jolie (42). Jejich figuríny mají být v nejbližších dnech převezeny do depozitáře ve Francii, kde na další Propadák za 290 milionů Pražská pobočka muzea Grévin byla otevřena 1. května 2014. Celková investice do projektu se pohybovala kolem 11,6 milionu eur (cca 290 milionů Kč). Není to jediný podnik tohoto druhu v Praze. Ve stejné ulici, jako byl Grévin, se nachází např. Wax Museum Praha. budou čekat n uplatnění.

 Karel Gott promluvil z nemocnice! Lékaři brzy rozhodnou, co dál

Video se připravuje ...



Přečtěte si
antonuis.j
7. 3. 2018 • 13:48

cukrenka
7. 3. 2018 • 10:48

Voskové figuríny stejně jako muzeum by měly nastoupit až po smrti.

britva
7. 3. 2018 • 07:15

toho gotta bych si koupil, ale musel by mít na hlavě velkej knot. použil bych ho jako svíčku. až by svíčka dohořela, tak ......

zvonekdozahrady
7. 3. 2018 • 06:07

Tak třeba Dagmar by mohli zapíchnout do pole se zelím místo strašáka.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.