Ledové osvěžení podle Jitky ze Strakonic: Broskvový čaj!
Tenhle čaj slazený sirupem z agáve vám v letních vedrech přijde vhod.
POTŘEBUJETE:
✔ 1,7 l vody
✔ 100 agávového sirupu
✔ 4 zralé broskve nebo nektarinky
✔ 3 vrchovaté lžíce sypaného černého čaje
✔ několik lístků máty
✔ pevnější broskev na ozdobu
Čajové lístky zalijeme 1,5 litrem horké vody. Po 4 minutách scedíme a necháme vychladnout. Do kastrůlku dáme 200 ml vody, sirup a na kostičky pokrájené ovoce i se slupkou. Vaříme přibližně 3 minuty, hmotu rozmačkáme vařečkou. Necháme stát 1 hodinu. Ovoce pak protlačíme sítem a vmícháme do čaje. Vše vlijeme do džbánu naplněného ledem, lístky máty a plátky nakrájené broskve.