Zpěvačka Kocianová (†72): Plánovala návrat ke Gottovi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zpěvačka Kocianová (†72): Plánovala návrat ke Gottovi!

Jana Kociánová
Jana Kociánová (Pavel Machan)

Měla hnací motor uzdravit se! S Jitkou Zelenkovou (68), s níž v 70. letech začínaly jako sboristky Karla Gotta (79), plánovaly návrat ke Slavíkovi. Jenže Janě Kocianové (†72) se nepodařilo zvítězit nad zákeřnou rakovinou, takže si už nikdy společně nezazpívají.  

„Myslím, že se s Jitkou Zelenkovou znovu vedle pana Gotta postavíme. A ještě nějaké trio bude,“ doufala slovenská zpěvačka několik měsíců před smrtí. „Bylo by to krásné si spolu znovu zazpívat! I kdyby to bylo jen na pár koncertech,“ těšila se Jana, která vystupovala i v době boje s vážnou nemocí. Jakmile jí ale začaly docházet síly, stáhla se do ústraní.

Nemoc tajila

„Měly jsme plány, ale já ani netušila, jak vážně byla nemocná! Jana nebyla ten typ, který by to oznamoval do světa. Když byly před dvěma lety Slovenské divy v pražské Lucerně, tak jsem se byla podívat. Jana šla na závěr, zpívala s gospelovým souborem a úplně zbourala Lucernu. Byla to skvostná zpěvačka do poslední chvíle,“ pláče pro svoji kamarádku a kolegyni Zelenková.

Gott jim dal šanci

„Jana Kocianová společně s Jitkou Zelenkovou byly mými prvními vokalistkami od roku 1973. Hned od začátku naší spolupráce jsem jim dal příležitost zpívat na našich koncertech i sólově, protože každá měla svůj osobitý, sametový, příjemný hlas,“ zavzpomínal pro včerejší Aha! Gott. „Jana byla stále usměvavá, optimistická a vždy mezi nás vnášela dobrou náladu. Její odchod mě moc mrzí a po této smutné zprávě mi už jen zbývá na ni vzpomínat,“ dodal zpěvák.

 Gott a jeho dcera zpívají v pohádce: Podívejte se na premiéru jejich klipu!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.