Oldřich Kaiser v léčebně: Trpí abstinenčními příznaky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Oldřich Kaiser v léčebně: Trpí abstinenčními příznaky!

Kaiser se málem upil k smrti. Měl ale štěstí, doslova unikl hrobníkovi z lopaty.
Kaiser se málem upil k smrti. Měl ale štěstí, doslova unikl hrobníkovi z lopaty. (Aha! – Alexandr Malachovský)

Léčba alkoholové závislosti herce Oldřicha Kaisera (56) v protialkoholní léčebně v Červeném Dvoře neprobíhá přesně podle jeho představ. Ačkoliv v ní bojuje takřka měsíc, opět ho přepadly stavy tzv. »bažení«, které jsou typické především pro počátek odvykací kúry.

Projevují se silnou touhou po alkoholu či vidinami. Pokud se jeho stav nezlepší, může Kaiser na návštěvy, které by mu měli v příštích dnech konečně povolit, zapomenout...

Kaiser na léčení dobrovolně nastoupil v pátek 13. ledna. První měsíc má detoxikační program, kdy je v přísné izolaci, aby překonal stavy bažení. Ty jsou pro abstinenci to největší zlo, ale bohužel se mu nyní opět vrátily v plné síle.

„V těchto stavech má doslova zatemněnou mysl. Jediné, na co myslí, je alkohol, a přemýšlí, jak ho získat, jak ukojit svou touhu. Má úzkosti, někdy i vidiny, zvýšený tep a doslova ho to drásá,“ popisuje zdroj z léčebny s tím, že kdyby Kaiser nyní byl mimo léčebnu, spadne opět do těžké závislosti.

„Psychické bažení vzniká po delší abstinenci, kdy se objevuje aktivita v poměrně omezených oblastech mozku, které mají blízko k emocím a paměti. Zvláště nebezpečné je bažení, které si člověk neuvědomil, ale které přesto ovlivnilo jeho chování,“ vysvětluje odborník na alkoholovou závislost MUDr. Karel Nešpor, CSc.

Kaiser proto první měsíc nesmí přijímat ani návštěvy a má přísný denní program odvykání. „Pokud by tedy své stavy nezvládl a i nadále bojoval s bažením, bude muset návštěvy oželit. Ale bere léky Acamprosat, které mu s recidivou pomáhají, tak by to snad měl zvládnout,“ prozrazuje zdroj z léčebny.



Autor:  nik

Přečtěte si
mandat
16. 2. 2012 • 09:12

OLDO VYDRZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.