Smutné myšlenky Josefa Somra: Pepíčku bojujte! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Smutné myšlenky Josefa Somra: Pepíčku bojujte!

Herci Somrovi schází úsměv na tváři.
Herci Somrovi schází úsměv na tváři. (Aha! Marek Pátek)

Josef Somr (76), jedna z velkých hereckých legend minulého století, nezažívá pohodový vstup do roku 2011. „Život jsem svým způsobem promarnil,“ uvažuje.

„Víte, o svátcích jsem bilancoval. Uvědomil jsem si, kolik věcí jsem nestihl a že jsem život svým způsobem promarnil,“ svěřil se Somr deníku Aha! ve svém smutném novoročním vyznání.

Těžko věřit, že taková slova pronesl jeden z nejmilovanějších herců, jehož tvář nechybí prakticky v žádném významném filmu a který má na kontě více než sto televizních a celovečerních titulů!

„Jsem v důchodu a dožívám. Ne, nechci, aby to vypadalo, že si stěžuju, ale přišel jsem na to, o kolik věcí jsem v životě přišel. Teď už je to ale beztak jedno, protože to nedoženu,“ řekl Aha! geniální herec, který má pocit, že se jeho životní a herecká pouť chýlí ke konci. „Nic velkého mě už nečeká, to dobře vím,“ dodává smířeně Somr.

Hvězda Tří veteránů, Slavností sněženek, Ostře sledovaných vlaků či komedií Což takhle dát si špenát a Kleinových »básníků« má pocit, že s ním ani režiséři nepočítají. „Nikdo mě dlouho neoslovil, takže o práci ani nemůže být řeč. Ale já to beru, v mém věku se už role nijak zvlášť nehrnou,“ posteskl si herec, který velkou roli dostal naposledy v roce 2008 ve filmu O rodičích a dětech.

Přinejmenším jeden velký návrat na filmové plátno jej ale čeká, i když jde o roli, kterou natočil už v roce 2007. Od té doby totiž prochází posledními úpravami pokračování slavné Dívky na koštěti s názvem Saxana – veletrh strašidel.

Somr si v ní zahrál čtyřrukého ředitele čarodějnické školy, kterého v prvním filmu ztvárnil Josef Bláha. A všem se chce věřit, že ani tato role nebude pro slavného barda poslední...

Přečtěte si
evafleisch
3. 1. 2011 • 21:52

radi sa na vas pozeram a tešim sa že vas ešte uvidim,hodne zdravia

chataquela
3. 1. 2011 • 19:52

má za sebou úžasný kus práce - škoda, že to tak necítí. Mám s ním ráda rozhlasové hry, seriály Leon Uris - Exodus, TV seriál Případy detektivní kanceláže Ostrozrak ... to jsou jenom dva z mnoha věcí, ve kterých excelentně hrál. Hodně zdraví Vám přeji pane Somr a děkuji.

hoffmann
3. 1. 2011 • 19:20

Bohatý podnikatel,tu je,ale pod jiným nickem,nyní ty úchylárny skončí a to je dobře.To,co tady předváděli,už nebylo možné.A věřím tomu,že úchylný pr@se je totožný s podnikatelem

burow
3. 1. 2011 • 16:02

Pana Somra si vážím, je mi upřímně líto, že má problémy. Přeju hlavně hodně zdravíčka a chuti do života. Jsem ráda, že je tady teď nutná registrace, bohatý podnikatel a spol. se asi odstěhovali někam jinam.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.