Osamělý Josef Somr: Psychicky na dně! První Vánoce bez mrtvé partnerky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Osamělý Josef Somr: Psychicky na dně! První Vánoce bez mrtvé partnerky!

Josef Somr se svou dlouholetou partnerkou Zuzanou Šavrdovou. Ta letos podlehla rakovině.
Josef Somr se svou dlouholetou partnerkou Zuzanou Šavrdovou. Ta letos podlehla rakovině.

Blížící se vánoční svátky udeřily plnou silou na Josefa Somra (77), hereckou legendu, která letos přišla o osobu nejmilovanější – dlouholetou životní partnerku Zuzanu Šavrdovou (†65). Ta v březnu letošního roku podlehla rakovině, a podle zpráv z nejbližšího okolí stařičkého barda se bezdětný Somr samoty u štědrovečerní večeře doslova děsí…

Somr, hvězda filmů Tři veteráni, Ostře sledované vlaky či Kleinovy »básnické« série patří mezi ty, kteří blízké přátele počítají na prstech jedné ruky. Nikdy se neoženil, neměl děti, veřejnosti se straní a drtivou většinu přátel a souputníků už vyprovodil na onen svět.

Poslední léta života trávil po boku partnerky Zuzany, které věnoval prakticky veškerou svou pozornost, zejména poté, co kvůli vlastnímu nedobrému zdraví omezil hraní a filmování na minimum.

Když před třemi roky onemocněla rakovinou, upínal veškerou svou naději k jejímu vyléčení a obětavě o ni pečoval, dokonce kvůli finančně náročné léčbě přijal oproti předchozímu rozhodnutí několik drobnějších rolí.

Letos paní Zuzana rakovině podlehla, a Somrův pláč na jejím pohřbu byl dostatečně vypovídající o jeho duševním rozpoložení. Na veřejnosti se naposledy ukázal na listopadovém pohřbu Bořivoje Navrátila (†78), který také těžce nesl. Už na něm se přátelům svěřil, jak těžké pro něj nadcházející Vánoce budou.

„Bojí se, že bude poprvé sám, a nezbude mu, než v duchu bude myslet na ty, které miloval a kteří jej opustili. Zuzana Šavrdová měla dceru Marii, takže Pepík má de facto nevlastní dceru, ale bůh ví, jak to dopadne,“ svěřil deníku Aha! zdroj ze Somrova okolí s tím, že samotu Somrova srdce už nic nenaplní.

Co říká sám Somr? „Nevím, s kým budu na Vánoce,“ přiznal deníku Aha! „Ale sám být nechci,“ dodává s tím, že se pokusí svátky alespoň trochu si užít.



Autor:  Lucie Šaléová

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.