Herec Josef Somr: Rakovina mu vzala lásku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Herec Josef Somr: Rakovina mu vzala lásku!

Somr se Zuzanou Šavrdovou, která podlehla rakovině.
Somr se Zuzanou Šavrdovou, která podlehla rakovině. (Aha! – Marek Pátek, David Kundrát)

Josef Somr (76) se včera musel rozloučit s životní partnerkou Zuzanou Šavrdovou (†65), herečkou Národního divadla. Ve středu uhasla poslední naděje na její záchranu. Poté, co ji Somr odvezl do nemocnice, bojovala s rakovinou ještě několik hodin – marně.

Somr se o Šavrdovou léta staral. Dokonce kvůli ní pověsil herectví na hřebík, zatímco Šavrdová si boj s nemocí zpříjemňovala občasnými vystoupeními. „Poslední představení u nás měla 21. února. Tento víkend jsme už museli její roli alternovat,“ řekl mluvčí Národního divadla Tomáš Staněk.

Somr nemá děti, které by mu pomohly s přípravou smutečního obřadu. Pomocnou ruku mu podalo domovské divadlo Zuzany Šavrdové. „Divadlo s panem Somrem komunikuje. Pohřeb je naplánovaný na pátek 8. dubna. Poslední rozloučení se bude konat ve 14 hodin ve velké obřadní síni ve Strašnicích,“ dodal Staněk.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.