Somr v lázních: Snad zajdeme i do sklípku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Somr v lázních: Snad zajdeme i do sklípku!

Josef Somr v lázních hlavně pracoval, ale těšil se i na návštěvu rodného kraje a sklípku.
Josef Somr v lázních hlavně pracoval, ale těšil se i na návštěvu rodného kraje a sklípku. (pro Aha! – Michal Vlček)

LUHAČOVICE – Herec Josef Somr (74) balil v lázních Luhačovicích Blanku Bohdanovou (78). Na jevišti tamního Lázeňského divadla mu to šlo skvěle. Ve hře The Gin game amerického autora D. L. Coburna on jako Weller a ona jako Fonsie doslova excelovali. „Jezdíme s tímto představením už pět let a Blanka je skvělá.

Je to pro mě vždy velký svátek. Jsem šťastný z toho, že jsme se setkali. Jen se trochu bojím, že spolu už podobnou velkou příležitost nedostaneme. Moc si jí vážím, jako člověka i jako herečky,“ řekl Aha! Josef Somr.

Naše herecká legenda i v lázních odpočívala. „Cítím, jak jsem stále línější. Do Luhačovic se vždy podívám rád, ale netvrdím, že zdejší vincentka je šálek mého čaje. To si raději dám dobrou kávičku a dříve i slivovici, ale po operaci ji už nepiji. Zato víno by nemělo škodit. Můj tatíček vždycky říkal, že červené je na krvinky, a tak někdy mírně zhřeším,“ usmíval se Somr, který jel z Luhačovic do nedalekého rodného Vracova.

„Mám to tam moc rád a mám tam ještě bráchu. Věřím, že se dostaneme i do sklípku, ale jak říkám, u mě už platí: všeho s mírou. Ale každopádně si to doma užiju. Znám tu skoro každého, vždycky jsem se sem rád vracel a teď na sklonku života bych tu chtěl být co nejvíce,“ rozpovídal se sympatický herec, jehož tatínek se dožil skoro devadesáti let.

To Blanku Bohdanovou klidné lázeňské město neláká. „To není nic pro mne. Lékař mi sice takový pobyt doporučuje, ale já musím pořád něco dělat, být v pohybu, nenudit se. To mě drží v kondici, to se mi líbí, ale v Luhačovicích se mi samozřejmě moc líbilo,“ dodala paní Blanka.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.