Tajemství milovaných hvězd! Josef Somr: Neměl štěstí na ženské! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Tajemství milovaných hvězd! Josef Somr: Neměl štěstí na ženské!

Josef Somr
Josef Somr (Aha! – Dalibor Puchta, ara)

Herec Josef Somr (76) měl celý život trápení s něžným pohlavím!

Maminka mu umřela, když mu bylo 35, a v soukromí ho potkaly samé nešťastné lásky! Možná i proto je bez potomků, o to raději ale pro děti pracuje – natáčí pohádky!

V současné době žije s družkou, která se o herce stará a dbá na jeho dietu, ač má sama rakovinu. Samotného Somra navíc dlouhá léta trápí slinivka. Josef Somr se narodil na moravském Slovácku, ve Vracově, ale dlouhá léta žije na Vinohradech.

Ve své první slavné roli – výpravčí Hubička v Ostře sledovaných vlacích – zúročil vzpomínky z dětství, jeho otec totiž také pracoval jako nádražák. Ostatně do svých 14 let byl Josef přesvědčen, že půjde v otcových stopách a stane se železničářem.

Jenže po příchodu na kyjovské gymnázium zjistil, že nemá nadání na technické předměty a jeho studijní výsledky byly rozpačité. Přihlášku na brněnskou JAMU podal v podstatě náhodou, když se nemohl rozhodnout, co dělat po maturitě. Podle svých slov býval v dětství značně nesmělý, přesto v drobných rolích vystupoval s místními ochotníky a tato zkušenost se mu na škole hodila.

Ačkoliv byl později uznávaným hercem, je zajímavé, že hlavní role získával jen výjimečně. Obvykle byl jen přihrávačem nebo protihráčem hlavních postav a objevoval se v rolích středního či menšího významu, i tak se ale jedná o jednu z nejvýraznějších postav českého filmu minulého století.

Poslední velkou roli si zahrál ve filmu O rodičích a dětech.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.