Tajemství hvězd! Petr Kostka: Žena mu zemřela při nehodě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Tajemství hvězd! Petr Kostka: Žena mu zemřela při nehodě!

Petr Kostka
Petr Kostka (Foto Aha! – Dalibor Puchta, ara)

Petr Kostka (72) pochází z umělecké rodiny, ve které se herecká profese dědí z generace na generaci.

Jeho soukromý osud však zásadně ovlivnila tragédie, při níž zahynula jeho první manželka....

Petr Kostka se narodil v Říčanech u Prahy. Jeho otec Jiří Kostka léta hrál v plzeňském divadle. Maminka Františka SkálováWintrová byla též herečka. Již v dětství si zahrál svou první roli – čerta přivázaného k vánočnímu stromečku.

Kupodivu si nevybral herecké povolání ihned, ale nejdřív vystudoval vyšší hospodářskou školu. „Vybral jsem si tuto školu proto, že jsem se chtěl naučit těsnopis. Řekli mi totiž, že jsou to takové klikyháky, kterým nikdo nebude rozumět,“ vzpomíná se smíchem herec.

Celá desetiletí patřil k nejobsazovanějším filmovým a televizním hercům. Diváci si ho pamatují z filmů Zítra vstanu a opařím se čajem, Zločin v dívčí škole či seriálu Četnické humoresky, který vysílá Česká televize každé pondělí od 20.00.

V soukromí jej zasáhla tragická autonehoda, při které zemřela jeho první manželka Ingrid Vavrouchová, se kterou měl dvě dcery. Ovdovělý Kostka se poté oženil s kolegyní Carmen Mayerovou. Ta si přivedla do manželství jednu dceru. Spolu mají dceru Terezu, ze které se stala úspěšná herečka a televizní moderátorka.

V Četnických humoreskách hraje spravedlivého strážce pořádku na penzi.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.