Tajemství milovaných hvězd! Boleslav Polívka: Zplodil šest dětí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Tajemství milovaných hvězd! Boleslav Polívka: Zplodil šest dětí!

Fotografie
Fotografie (internal)

Valašský král a známý herec Boleslav Polívka (61) začal s herectvím již v sedmnácti letech.

Svým svérázným humorem si získal velké množství fanoušků. Talent zdědil po rodičích, kteří hráli v ochotnickém divadle. Jak se vyvíjela jeho kariéra baviče? A kdo prošel jeho postelí?

Bolek se narodil ve Vizovicích jako nejmladší ze tří synů tatínka Jaroslava a maminky Boleslavy, po které dostal jméno. Rodiče byli divadelními ochotníky, proto žádný div, že inklinoval k herectví a komice.

Vystudoval brněnskou JAMU a v roce 1972 spoluzaložil Divadlo Husa na provázku, kde byl léta oporou souboru, a v roce 1993 založil vlastní Divadlo Bolka Polívky.

Mezi filmové legendy se zapsal ztvárněním postavy vesnického povaleče Bohuše ve filmu Dědictví aneb Kurvahošigutntag. Oblibu u diváků si získaly i jeho zábavné pořady – Manéž Bolka Polívky a Bolkoviny.

Je otcem šesti dětí. S první ženou Stanislavou má dceru Kamilu, z druhého manželství s Evelynou Steimarovou (65) má dceru Annu (31), která je také herečka.

Do chomoutu ho dostala i Francouzka Chantal Poullain (54), se kterou zplodil syna Vladimíra (21). Ve svém současném manželství s podnikatelkou Marcelou má tři děti – syny Jana a Františka a dceru Marii. Žije s nimi na farmě v Olšanech u Vyškova.

„Se všemi mými dětmi je mi dobře. Všechny mají takovou přirozenou neafektovanou jiskru,“ prozradil Boleslav Polívka.

787984:gallery:true:true

Zítra: Martin Dejdar


Přečtěte si
pohadkamaje
11. 1. 2011 • 17:33

Polívka je milovaná hvězda?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.