Tajemství milovaných hvězd! Josef Abrhám: Místo faráře proutník! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tajemství milovaných hvězd! Josef Abrhám: Místo faráře proutník!

Fotografie
Fotografie (internal)

Hrál proutníky a přitom chtěl být farářem. To však není to jediné, co jste o něm nevěděli.

Oblíbený herec a idol generací dívek i žen Josef Abrhám (71) se narodil 14. prosince 1939 ve Zlíně.

Po maturitě na gymnáziu v Uherském Hradišti uvažoval o tom, že se stane evangelickým farářem

„Měl jsem zakázané všechny školy. Naše rodina měla cihelnu a já patřil k asi třiceti lidem, kteří nesměli po maturitě studovat dál, proto jsem uvažoval, že se stanu farářem,“ vzpomíná. Farářem se nakonec nestal, jelikož dostal možnost děla

t přijímací zkoušky na divadelní fakultu, které zvládl. Hned jeho první angažmá bylo v Divadle na Vinohradech a hostoval také na scéně Národního divadla. Momentálně je na volné noze.

783358:gallery:true:true

Mimořádně si ho ale oblíbila filmová kamera, před kterou zahrál takřka sto padesát rolí. Mezi jeho nejznámější filmy patří Marečku, podejte mi pero!, Kulový blesk,

Stůj, nebo se netrefím či Vrchní, prchni! Doslova legendárním se stal ztvárněním doktora, později primáře Arnošta Blažeje v seriálu Jaroslava Dietla Nemocnice na kraji města a jeho pokračováních Nemocnice na kraji města po dvaceti letech a Nemocnice na kraji města: Nové osudy. Objevil se i v seriálech Bambinot, Druhý dech a dalších.

Jeho životní láska je herečka Libuše Šafránková (57), se kterou se i oženil. Žijí spolu již 34 let a vychovali syna Josefa, který je dokumentarista. Od něj mají i vnuky Josefa a Antonína.

Zítra: Rudolf Hrušínský

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.