Číšník z Vrchní, prchni! Josef Abrhám: Našli jsme jeho milenku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Číšník z Vrchní, prchni! Josef Abrhám: Našli jsme jeho milenku!

Josef Abrhám
Josef Abrhám (TV Revue, ara)

Ve filmu Vrchní, prchni! sváděla svého vedoucího, knihkupce Dalibora Vránu v podání Josefa Abrháma (70), a pak se po ní slehla zem. Kdo? Drzoun jeden drzá, zvědavá, vošklivá, brejlatá…, praktikantka Douchová! Její představitelka Zuzana Fišerová-Svátková (50) totiž hereckou profesi pověsila na hřebík, je z ní úřednice!

Ve filmu Vrchní, prchni! sváděla svého vedoucího, knihkupce Dalibora Vránu v podání Josefa Abrháma (70), a pak se po ní slehla zem. Kdo? Drzoun jeden drzá, zvědavá, vošklivá, brejlatá…, praktikantka Douchová! Její představitelka Zuzana Fišerová-Svátková (50) totiž hereckou profesi pověsila na hřebík, je z ní úřednice a na ulici by ji poznal málokdo!

Paní Zuzana v době příprav snímku pracovala v kanceláři Restaurací a jídelen (RaJ) Prahy 1 a filmařům zařizovala povolení k natáčení v hospodách. Kdosi ze štábu si vzpomněl na její účinkování v dětských filmech, a proto byla pozvána na konkurs. „Prostě jsem štábu napsala v kanceláři povolenky a za pár dnů jsem si brala dovolenou, abych mohla točit,“ zavzpomínala paní Fišerová před časem na natáčení v časopise TV Revue.

Její roztoužené pohledy a tokání s nevšímavým šéfem se řadí k nejlepším scénám filmu. Ale kdo ví, jestli by ji dnes filmový šéf Abrhám poznal – z nenápadného, obrýleného a ošklivého káčátka je po třiceti letech zralá dáma na pohled budící respekt.

Matka dnes již dvou dospělých synů se po filmování k původní profesi vrátila a dodnes prý úředničí. Role Abrhámovy pomocnice však nebyla poslední, kterou před kamerou Fišerová ztvárnila, objevila se potom ještě ve filmu Pražská pětka (1988).

Jak dnes vnímá jednu ze svých životních rolí představitel fantoma »RaJ« Josef Abrhám? „Netušili jsme, že to bude taková senzační komedie. Vypadalo to, že to je taková spíš černá kronika o chlápkovi, který okrádá lidi a potom ho zavřou. Mělo to ale i čtvrtý, lidský rozměr,“ vzpomíná Abrhám na svou zřejmě životní roli, která byla původně psána pro herce Petra Nárožného.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete
Zuzana Fišerová alias Douchová tehdy a dnes. Kliknutím zvětšíte...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.