Hvězdy Smyslu pro Tumor Brodská a Březina: Proč se báli Bartošky? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Hvězdy Smyslu pro Tumor Brodská a Březina: Proč se báli Bartošky?

Jiří Bartoška si ve Smyslu pro tumor zahrál onkologicky nemocného pacienta.
Jiří Bartoška si ve Smyslu pro tumor zahrál onkologicky nemocného pacienta. (Česká televize)

Fanoušci se ho dočkali! Ve 3. díle Smyslu pro tumor rozehrál Jiří Bartoška (76) roli pacienta a průvodce léčbou rakoviny pro Filipa Březinu (28). Tak otevřený jako v seriálu k němu ale nebyl. Březina a Tereza Brodská (55) měli navíc z Bartošky a jeho nemoci velké obavy.

Měli spolu hodně dialogů a společných scén, mezi záběry ale na svěřování nebyl čas. „Jasně že jsem přemýšlel o tom, jaké to pro něho musí být, když hraje o něčem, co na vlastní kůži prožil, ale neptal jsem se ho na to. Bránila mi v tom nějaká přirozená bariéra,“ prozradil seriálový Filip, kterému Bartoška coby chronický pacient v seriálu radil, na co si má dávat v určitých fázích hospitalizace pozor.

Seroš X: Smysl pro tumor

Video se připravuje ...

ROLE ODMÍTAL

„Spíš než o nemoci jsme si povídali o životě, o herectví,“ dodal absolvent Pražské konzervatoře. To, že roli Bartoška vzal, je hlavně zadostiučinění pro režisérku Terezu Kopáčovou. Herec už si před časem povzdechl, že mu filmaři nabízejí hlavně role tatínků nebo dědečků hlavních hrdinů. A většinou je taky raději odmítal. V případě Smyslu pro tumor ale udělal výjimku... „Ta role mi přišla mimořádně zajímavá. A hlavně to nebyl jenom dvoudenní natáčecí maraton. Tereza Kopáčová mi nabídla krásnou velkou roli,“ vysvětlil před časem prezident karlovarského festivalu, kterému maskéři kvůli roli denně dokonale oholili hlavu.

V PÉČI LÉKAŘŮ

Jak diváci mohli vidět včera, v pruhovaném pyžamu a bez vlasů opravdu vypadal jako někdo, kdo je vážně nemocný. Rakovina se mu nicméně měla vrátit až po natáčení. O své léčbě, kterou momentálně podstupuje, tak sdílný jako jeho seriálová postava není. Spíš se tak trochu uzavřel před světem a soustředí se hlavně na sebe. Pravděpodobně mu taky není nejlépe. Ostatně o tom, jak tělo reaguje na chemoterapii, se točil celý včerejší díl Smyslu pro tumor, který můžete sledovat každou neděli od 20.10 hod. v České televizi.

Blesk Podcast: Milostné scény nesnáším, říká režisérka Smyslu pro tumor

Video se připravuje ...

SKUTEČNOST: VČASNÉ ODHALENÍ DÍKY KONTROLE

Jak deník Aha! už informoval, lékaři naštěstí Bartoškův tumor zachytili včas na jedné pravidelné kontrole, a navíc by měl být tzv. zapouzdřený, takže se dá dle lékařů mnohem lépe odstranit. Podstupovat by měl aktuálně i chemoterapie. Při prvním ataku rakoviny v roce 2014 Bartoška natáčel Teorii tygra, což je jeden z mála filmů, ve kterém hraje a viděl ho. „Volala mi tehdy Eliška Balzerová i Táňa Dyková a přemlouvaly mě, že to musím vidět, protože je to výborný film. Tak jsem je poslechl a šel na premiéru. Měl jsem za tu roli nakonec i nominaci na Českého lva. Byla to ale velká výjimka, jinak se na sebe opravdu nedívám,“ tvrdí Barťák, kterému všichni přejí, aby obávanou hydru porazil.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.