Návrat rakoviny Bartošky: Ortel si vyslechl po vyznamenání | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Návrat rakoviny Bartošky: Ortel si vyslechl po vyznamenání od prezidenta

Herec Jiří Bartoška znovu bojuje s rakovinou a je hospitalizován v nemocnici
Herec Jiří Bartoška znovu bojuje s rakovinou a je hospitalizován v nemocnici (P. Machan, M. Hykl, D. Kundrát)

Jen co převzal 28. října vyznamenání z rukou prezidenta Petra Pavla (62), udělala mu rakovina čáru přes rozpočet. Jiří Bartoška (76) si ještě v hlavě přehrával slavnostní chvíle na Pražském hradě, když ho dostihla zlá zpráva o návratu rakoviny.

Osudem těžce zkoušený herec a prezident karlovarského filmového festivalu se ale prý zákeřné nemoci, která si na něj zasedla, nepoddává.

Návrat před kameru

Po slavnostním ceremoniálu ve Vladislavském sále podle přátel žertoval a byl v dobré náladě. Když si vyslechl ortel z výsledku vyšetření, rozhodl se bojovat. Chce natočit pokračování úspěšného filmu Teorie tygra 2.

Bartoška bojuje s rakovinou. Dusno ve sněmovně. A pohřeb Hadrbolcové

Video se připravuje ...

„Termín byl stanoven na duben a Jirka si nechce připustit, že by nestál spolu s kolegy před kamerou,“ prozradil deníku Aha! člověk, který souvisí s natáčením. Bartoška je podle něj skálopevně přesvědčený, že bude do té doby už v pořádku. Právě pozitivní myšlení je důležitou součástí léčby. Musí se chránit před případným stresem, ten je zničující.

Nastoupil léčbu

Pro jeho uzdravení je příznivé i to, že je herec o 9 let starší než při prvním ataku rakoviny, a podle zkušeností panuje představa, že věkem se postup nemoci zpomaluje. Je také dobře, že se na nový nádor přišlo brzy díky pravidelným kontrolám, které si Bartoška hlídá. Okamžitě nastoupil léčbu chemoterapiemi. Rodina, kolegové i věrní diváci mu drží palce.

Jiří Bartoška na zakončení MFF KV: Co mu napověděla manželka?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.