Bartoška o rakovině a smrti: 76 je věk, kdy se umírá | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Bartoška o rakovině a smrti: 76 je věk, kdy se umírá

Jiří Bartoška promluvil o rakovině
Jiří Bartoška promluvil o rakovině (Archiv Blesku)

Do poslední chvíle se pořadatelé karlovarského festivalu strachovali o prezidenta KVIFF, herce Jiřího Bartošku (76). Ten ještě před zahájením ležel v nemocnici. Komplikací po prodělané viróze se snad již zbavil, na festivalu ovšem šokoval slovy o rakovině...

Se zákeřnou nemocí měl v minulosti své zkušenosti, díky rychlé a účinné léčbě však rakovinu úspěšně porazil. Nyní se o ní rozpovídal v souvislosti s rolí v novém seriálu ČT Smysl pro tumor. Zde bude ztvárnět postavu, která nakonec nemoci podlehne. „Ta figura je průvodcem, která provádí chorobou kolegu, jenž onemocní v 21 letech. Neví si s ní rady v hlavě, neví si s ní rady odborně. Je to sympatická role. Všechno dobře dopadne až na to, že já zemřu,“ prozradil rovnou osud své nové role Jiří Bartoška.

Jiří Bartoška exkluzivně o festivalu: První slova po propuštění z nemocnice!

Video se připravuje ...

Herce v poslední době trápila viróza, kvůli níž také ulehl na nemocniční lůžko, a zahájení festivalu bylo kvůli tomu v ohrožení. Vše se nakonec stihlo, ačkoli ještě během prvních festivalových dní docházel do karlovarské nemocnice, jak napsal deník Blesk, a v pravé ruce měl zavedenou kanylu. Zdravotní komplikace ale Bartošku nijak nevyvádí z míry. Překvapivý je pro něj spíše fakt, že ve svém věku ještě takto funguje.

Jiří Bartoška opustil zadem UniCredit party jen chvíli po začátku

Video se připravuje ...

„Člověk má ten život napsaný v ruce. Ta ruka je barevná a nejde ji žiletkou poopravit. 76 let je věk, kdy se umírá! Podle statistiky bych měl být mrtvý,“ překvapil publikum svou drsnou upřímností. Letošní ročník dnešním dnem končí, a herec si tak může po náročných týdnech konečně zaslouženě odpočinout. Od Varů se ale zcela nevzdálí. Volno bude trávit na své chalupě na Andělské Hoře nedaleko města.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.