Měsíc po odvysílání v televizi: VRAŽDA PODLE SERIÁLU S BARTOŠKOU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Měsíc po odvysílání v televizi: VRAŽDA PODLE SERIÁLU S BARTOŠKOU!

Závěrečný večírek KVIFF: Jiří Bartoška
Závěrečný večírek KVIFF: Jiří Bartoška (Blesk:Martin Hykl/CZECH NEWS CENTER CNC / Martin Hykl, David Kundrát, Pavel Machan, Marek Pátek)

Z toho až mrazí. Na místě, kde platforma Voyo natáčela seriál podle skutečnosti Matematika zločinu s Jiřím Bartoškou (76) v hlavní roli, před nedávnem zemřel po útoku muž (†50). Je to až hororově děsivé, protože podobná (a pro případ zásadní) tragédie se před tímto klubem udála právě i v seriálu!

Zní to jako zápletka detektivního filmu. Poté, co filmaři natočí dramatickou scénu, při které jedna z postav zemře při rvačce, se na stejném místě o několik měsíců později stane tragédie, která je až hrozivě podobná. Bohužel to není fikce, ale skutečnost.

Stejně jako v seriálu

Děj minisérie Matematika zločinu na platformě Voyo se točí kolem tragické smrti mladíka před nočním klubem. Ve skutečnosti k potyčce, která skončila smrtí, došlo před klubem Cross v pražských Holešovicích, filmaři si ale pro své scény vybrali nedaleký Fuchs2 na ostrově Štvanice. Minulý týden, v noci ze soboty na neděli, tam zemřel po napadení muž. Tak jako v minisérii... Schoval se pod postel K napadení mělo před klubem dojít okolo třetí hodiny ranní. „Řešíme případ fyzického napadení před klubem na Hlávkově mostě v Praze 7, na jehož konci jeden z aktérů na místě zemřel,“ řekl Aha! mluvčí Policie ČR Jan Daněk. Útočníka policie dopadla ještě ten den v jeho bytě na Proseku. Schovával se pod postelí!

Jiří Bartoška na zakončení MFF KV: Co mu napověděla manželka?

Video se připravuje ...

Víte že...


...Tomáš Toman, jehož příběhem se seriál inspiroval, se zúčastnil i slavnostní premiéry?

O čem je Matematika zločinu

Novinářce Magdaleně Sodomkové (Lucie Štěpánková, 42) napíše z indonéského vězení Tomáš Toman (Jan Nedbal, 32). Zadrželi ho na útěku před českou spravedlností a on tvrdí, že zločin, za který ho odsoudili k dvanácti a půl letům vězení, nespáchal. Obvinili ho z vraždy mladíka před nočním klubem v roce 2008. Do vězení ho poslal sporný posudek soudního znalce Jiřího Strausse přezdívaného Matematik zločinu (Jiří Bartoška, 76).

Jiří Bartoška exkluzivně o festivalu: První slova po propuštění z nemocnice!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.