Bartoška jako onkologický pacient: Musel sehrát svou smrt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Bartoška jako onkologický pacient: Musel sehrát svou smrt!

Jiří Bartoška ve Smyslu pro tumor: Nechají ho umřít!
Jiří Bartoška ve Smyslu pro tumor: Nechají ho umřít!  (Foto: archiv ČT)

Tahle scéna bude jedna z nejdojemnějších! Jiří Bartoška (76) jako onkologicky nemocný pacient Antonín v seriálu Smysl pro tumor dovypráví svůj příběh. Natáčení na operačním sále nebylo příjemné. Herci se navíc po dotočení seriálu vrátila rakovina...

Nabídku režisérky Terezy Kopáčové (54) přijal takřka bez rozmýšlení, i když sedm let před natáčením sám podstupoval chemoterapie. „Hrajete roli, tak proč do toho tahat privát,“ okomentoval to letos v létě na karlovarském festivalu s tím, že mu role umírajícího Tondy úhel pohledu na rakovinu nezměnila. „Víte, co já hrál vrahů? Je to práce a hrajete příběh,“ nechal se slyšet během diskuze v Českém domě.

Blesk Podcast: Milostné scény nesnáším, říká režisérka Smyslu pro tumor

Video se připravuje ...

Vzdal se i cigaret

A nijak se netajil, že jeho postava nedopadne dobře. Už v zítřejším díle Tonda podstoupí komplikovanou operaci mozku. „Nebylo to zrovna příjemné natáčení,“ konstatoval Bartoška. „Byli jsme na regulérním operačním sále a měli jsme tam regulérní operační tým, který jsme různě proměňovali za herce podle toho, jak jsme potřebovali,“ prozradila ve Varech režisérka Kopáčová. Bartoškovi museli hlavu zafixovat do svěráku a nesměl se hýbat. „On každých deset minut musí kouřit a z tohohle svěráku nemohl jen tak vylézt. Takže to bylo opravdu dramatické. Za celé natáčení vydržel nejdýl bez cigára,“ dodala.

Filip Březina ukázal zákulisí natáčení Smyslu pro tumor

Video se připravuje ...

Napsané v ruce

Ve Varech padl i dotaz, jak Bartoška sám vnímá život ohrožující nemoci. A odpověď byla překvapivá: „Jsem fatalista. Člověk to má napsané v ruce a ta ruka je takhle barevná, nemůžete si vzít žiletku a trochu si ji poupravit. Na nemoci se koukám tak, že si řeknu, že šestasedmdesát let je věk, kdy se asi umírá... Podle statistiky už bych měl být dokonce rok mrtvý!“ Jen čtyři měsíce nato vyšlo najevo, že je opět onkologickým pacientem. Teď už pacienta s tumorem jen nehraje...



Přečtěte si
Karel Kratochvil
10. 2. 2024 • 19:59

To je škoda protože to byla moje oblíbená postava.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.