Filip Březina ze Smyslu pro tumor: První smlouva? Už v deváté třídě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Filip Březina ze Smyslu pro tumor: První smlouva? Už v deváté třídě

Filip Březina v Show Jana Krause
Filip Březina v Show Jana Krause (profimedia.cz)

Jako student medicíny bojující s rakovinou v právě skončeném seriálu ČT Smysl pro tumor byl natolik přesvědčivý, že se mnozí diváci ptají, kde se vzal. Poprvé se Filip Březina (28) objevil před kamerou už ve svých 16 letech! Podívejte se s námi, kde všude jste ho už mohli vidět a jak dozrával v muže...

První smlouvu s Českou televizí podepsal talentovaný rodák z Ostravy už v roce 2011! „Chodil jsem do dramatického kroužku a jeho vedoucí mě upozornila na casting pro seriál 4teens. Filmaři hledali lidi, kteří by věkově odpovídali středoškolákům. Já jsem ale byl teprve deváťák na základce,“ zavzpomínal herec na komparzní roli nazvanou Žák č. 3. „Neměl jsem tam ani větu, ale na plac jsem jezdil měsíc. Byl to pro mě úžasný zážitek, protože jsem poprvé viděl, co všechno se na takovém natáčení musí před ostrým záběrem připravit,“ dodal Filip s tím, že s ostatními nechodil ani na oběd a raději se motal pod nohama technikům. O pár let později ho obsadili do jedné epizody seriálu Život a doba soudce A. K., kde hrál vraha.

„Vybavuji si scénu, ve které jsem ve věznici u výslechu. Režisér Robert Sedláček na place záměrně vytvořil nepříjemnou atmosféru, manipuloval se mnou, necítil jsem se tam vůbec dobře. Ale právě tohle všechno mi hodně pomohlo k tomu, abych to zahrál co nejlépe,“ popsal Březina. Následovala seriálová verze Zahradnictví, Anatomie zrady a další. Sečteno a podrtženo, Březina z České televize inkasoval honorář už za 7 seriálů.

Filip Březina ukázal zákulisí natáčení Smyslu pro tumor

Video se připravuje ...

Dárce kostní dřeně

Po dotočení seriálu Smysl pro tumor se Filip nechal zapsat do registru dárců kostní dřeně. „Jsem hrdý na to, že jsem mohl být součástí takového projektu. Mám ohromnou radost z toho, že se divákům seriál líbí a mají rádi jeho hrdiny,“ konstatoval herec, kterému je líto, že osmým dílem vše skončilo. Momentálně sice nic nenatáčí, avšak hraje např. v Hamletovi v Národním divadle.

1,2 milionu diváků

Závěrečný díl seriálu Smysl pro tumor sledovalo 1,2 milionu diváků starších 15 let, což byl nejlepší výsledek nedělního večera i celého dne. Na druhé místě skončilo Sedm schodů moci na Primě (848 tisíc diváků) a na třetím Policie Hvar (598 tisíc diváků).

Blesk Podcast: Milostné scény nesnáším, říká režisérka Smyslu pro tumor

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.