Kriminálka To se vysvětlí, soudruzi: První seriálový kšeft Jiřího Macháčka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Kriminálka To se vysvětlí, soudruzi: První seriálový kšeft Jiřího Macháčka

Herci Jan Cina a Jiří Macháček si spolu poprvé zahráli.
Herci Jan Cina a Jiří Macháček si spolu poprvé zahráli.  (Foto Česká televize)

Tohle bude úplně jiná seriálová káva! Seriál o rakovině Smysl pro tumor totiž od 3. března vystřídá sci-fi detektivka To se vysvětlí, soudruzi! Paranormálno tu bude vyšetřovat Jiří Macháček (57), který si poprvé zahrál v seriálu.

I když herec o sobě říká, že ho baví hrát posunuté divné týpky, všechny zajímavé nabídky do seriálu dosud zarputile odmítal. Pak ale přišla šance zahrát si unaveného výzkumníka Davida Zajíce, který sice 15 let pracuje v Ústavu paranormálních jevů, na žádné nadpřirozeno ale nevěří. A Macháček překvapivě rychle řekl ano.

Koprodukce s Němci

Co ho přesvědčilo? „Scénář jsem přečetl jedním dechem a musel jsem se sám sebe ptát, proč se mi tak líbí,“ vysvětlil frontman kapely Mig 21. Díky tomu, že šlo o koprodukční projekt s německou veřejnoprávní televizí ZDF, Macháček netratil ani na honoráři. „Divil jsem se, proč jsem za posledních deset let nedostal do ruky podobný scénář na celovečerní film. Určitě mě oslovila i možnost spolupráce s lidmi, s nimiž bych na tomto projektu pracoval,“ shrnul Macháček, kterého v seriálu z pohodlí kanceláře vytrhne přemotivovaný nováček Vojta v podání Jana Ciny (35). Vůbec poprvé si tak zahráli spolu.

Jiří Macháček a jeho nemovitost v Thajsku! Už skoro 3 roky chátrá

Video se připravuje ...

Hvězdná flotila

Na obrazovce budou nesourodou dvojicí, která nemá na výběr a musí spolupracovat při vyšetřování bizarních případů, na které jsou všechny ostatní bezpečnostní složky ve státě krátké. A aby to neměla zbytečně lehké, na záda téhle dvojce neustále dýchá dvojice agentů StB – Anna Fialová (28) alias drsná agentka Snížková a Leoš Noha (55) coby estébácké zlatíčko Hora. V každém z osmi dílů také bude minimálně jeden herecký host v epizodní roli, nepříklad Ladislav Hampl (42), Jaroslav Plesl (49) nebo Ivana Chýlková (60). Výstřední seriál z 80. let, který odstartuje vyšetřováním vraždy UFO, sledujte v neděli 3. března od 20.10 hod. v České televizi.

Ostře sledované UFO

Mimozemšťané v 80. letech často zanechávali kruhy v obilí. Tentokrát to ale přehnali – ve středu kruhu zanechali mrtvého muže. A co je ještě zvláštnější, i v horkém létě je oběť zamrzlá v kostce ledu. Jak dlouho byl v kontaktu s mimozemšťany z Epsilon Eridani A? A co jim udělal? To se dozvíte v prvním dílu. Speciálními hosty budou Martin Siničák (43) a Rostislav Novák ml. (44).

Zajímavosti

  • Názvy epizod jsou inspirovány skutečnými názvy československých filmů.
  • Ústav paranormálních jevů má skutečný předobraz, a to Psychoenergetickou laboratoř (PEL). Ta byla založena v 70. letech.
  • Pro 8 hodinových dílů zkomponoval Ondřej Gregor Brzobohatý celkem pět hodin hudby.
  • V ateliéru ČT vznikl celý Ústav paranormálních jevů, štáb tady strávil téměř 3 týdny.
  • Pro natáčení byla postavena i replika části Ještědu, a to v reálné velikosti 1:1!

Liev Schreiber: Užil jsem si koncert Jirky Macháčka. Pojďme radši dělat párty než válku

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.