Seriál To se vysvětlí, soudruzi! nezaujal: Diváci volají po Smyslu pro tumor! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Seriál To se vysvětlí, soudruzi! nezaujal: Diváci volají po Smyslu pro tumor!

Ze seriálu To se vysvětlí, soudruzi!
Ze seriálu To se vysvětlí, soudruzi! (Česká televize)

Stal se jedničkou nedělního večera, ale diváci netají zklamání. „Slátanina, paskvil,“ zaznělo na adresu nového seriálu ČT To se vysvětlí, soudruzi! v internetových diskusích k televizním pořadům. Kamenem úrazu je nejspíš to, že komediální série o paranormálních jevech navázala na veleúspěšný Smysl pro tumor. Trochu nešťastné navázání, chtělo to zřejmě větší odstup. Lidé u obrazovek si celkem pochopitelně přejí pokračování »Tumoru«, u něhož si mohli i poplakat.

Nesplnitelný sen

Je to ovšem nesplnitelný sen, protože jde o belgickou předlohu od Leandera Verdievela, který si krutou nemocí sám prošel. Pokračování Češi sami o sobě proto vyrobit nemohou, i kdyby se diváci stavěli na hlavu. Nový osmidílný seriál To se vysvětlí, soudruzi! vystoupal ve sledovanosti v hlavním vysílacích čase po uvedení první epizody na příčku nejvyšší, naladilo si ho v neděli večer 935 tisíc diváků starších 15 let. Dost mu ale dýchal na záda primácký seriál Sedm schodů k moci, kterému zůstalo věrných 902 tisíc diváků. Smysl pro tumor si přitom od první do závěrečné epizody držel více než milionovou sledovanost!

Smysl pro tumor: Jiří Bartoška o roli v seriálu

Video se připravuje ...

Kde udělali soudruzi chybu?

„Smutné. Po výborném Smyslu pro tumor nepřišel smysl pro humor. Rutinní herectví Macháčka taky nepřidá. Možná moje chyba, měl jsem asi moc velká očekávání,“ napsal na sociální síť Jakub. „Koukám na to, ale přestávám, soudruzi. Neuvěřitelná ptákovina...“ připojil se Míra. „To by mě zajímalo, kde udělali soudruzi chybu. Těšili jsme se na Macháčka a jen díky němu a doufání, že se to rozjede, jsme vydrželi asi patnáct minut. Neděkujeme, vypadněte!“ přidal se Milan. Mnozí tak přepnuli právě na Sedm schodů k moci...

Nový tandem z Ivety

Režisér seriálu To se vysvětlí, soudruzi! Matěj Chlupáček (29) je samouk. „Nejlepším vzděláním je přece praxe,“ říká držitel Českého lva za seriál Zrádci (2020). Na »Soudruzích« pracoval s režisérem Michalem Samirem (38), s nímž natáčel mj. minisérii Iveta o tragicky zesnulé zpěvačce Bartošové (†48). Matěj točil všechny liché epizody a Michal sudé. Závěrečnou, osmou epizodu natáčeli společně.

Filip Březina ukázal zákulisí natáčení Smyslu pro tumor

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.