Onkologický pacient Bartoška: Speciální režim na natáčení?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Onkologický pacient Bartoška: Speciální režim na natáčení?!

Herec Jiří Bartoška
Herec Jiří Bartoška (P. Machan, M. Hykl, D. Kundrát)

Od začátku ho chtěla do role sarkastického glosátora nemocničního dění a průvodce rakovinou. Režisérka Tereza Kopáčová (54) nemusela Jiřího Bartošku (76) do Smyslu pro tumor přemlouval dlouho. Už kvůli tomu, co prodělal, měl ale zjevně klidovější režim…

Onkologickým pacientem je v seriálu už několik let, což mu propůjčilo nárok být ironický a trefně komentovat doktory při vizitách. A právě do jeho pokoje na vedlejší postel ulehla hlavní postava seriálu, kterého představuje Filip Březina. Pochopitelně tak měl s Bartoškou nejvíc společných scén. 

Bartoška bojuje s rakovinou. Dusno ve sněmovně. A pohřeb Hadrbolcové

Video se připravuje ...

„Je to skvělý herec a hraje se s ním hrozně dobře,“ pochvaloval si rodák z Ostravy. Byť většinu natáčení proležel oceňovaný herec v posteli, musel sehrát i pár dramatických scén. Například neurologický kolaps, jak jste viděli včera. Stejně jako jeho mladému parťákovi mu museli vyholit vlasy na 0mm a dvě hodiny mu maskovat hlavu tak, aby byla úplně holá. „Běžně jsme s panem Bartoškou seděli v maskérně třeba už ve tři ráno,“ smál se mladý absolvent DAMU.

Režim natáčení se nicméně prý výrazně měnil, když byl prezident karlovarského festivalu na place. „Najednou nikdo nespěchal, protože tam byl pan Bartoška. Pomaličku se to nazkoušelo a natočilo bez časového tlaku. Na všechno byl čas a šlo se i na cigárko,“ vylíčil Březina, který se o svém kolegovi před pár lety učil ještě na konzervatoři. Štáb musel brát pochopitelně na zřetel, že si onkologickým onemocněním herec sám prošel. „Příběh Smysl pro tumor je o tom naučit se žít s nemocí a naučit se s ní bojovat, určitě hodně lidí tohle téma zajímá,“ okomentoval osmidílný seriál Bartoška, kterému se nedávno rakovina vrátila. „Samozřejmě je mi to hrozně líto, šokovalo mě to, ale je to, jak to je. Člověk s tím nic neudělá,“ komentoval to Filip v pořadu Face to face, pro kterého byla rakovina jen role. „Dostane se z toho,“ dodal pevně. Další díl sledujte v neděli od 20.10 hod v České televizi.

Jiří Bartoška na zakončení MFF KV: Co mu napověděla manželka?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.