Noční můra Bartošky je zpět: Rakovina udeřila po 9 letech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Noční můra Bartošky je zpět: Rakovina udeřila po 9 letech!

Jiří Bartoška, Filip Březina a Alžběta Malá v seriálu Smysl pro tumor
Jiří Bartoška, Filip Březina a Alžběta Malá v seriálu Smysl pro tumor (Foto – P. Machan, Česká televize)

Noční můra se potvrdila! Jiří Bartoška (76) opět čelí rakovině. Oblíbený herec a také prezident mezinárodního filmového festivalu se znovu svěřil do rukou odborníků, kteří mu už jednou v motolské nemocnici pomohli.

Poprvé mu lékaři našli rakovinu mízních uzlin v mezihrudí. Bylo to v roce 2014. Tehdy měl točit seriál Já, Mattoni a stěžoval si na velkou únavu. Po biopsii už bylo jasno.

V kritickém věku

Herec se po zlé zprávě víceméně loučil se životem. „Když mi diagnostikovali rakovinu mízních uzlin, řekl jsem si, že jsem ve věku, kdy se umírá. V osmašedesáti prostě lidé umírají. To jsou jediné jistoty, že se všichni narodíme a jednou musíme umřít,“ řekl tehdy vyrovnaně Bartoška. Čekalo ho ale téměř deset let plných pěkné práce.

Bez upřesnění

Není známo, jaký druh rakoviny na herce zaútočil nyní. „Prezident MFF Karlovy Vary Jiří Bartoška v současné době absolvuje onkologickou léčbu ve Fakutní nemocnici Motol,“ potvrdila informaci deníku Aha! mluvčí festivalu Uljana Donátová (63). „Další podrobnosti nebudeme sdělovat,“ dodala Donátová.

Jiří Bartoška na zakončení MFF KV: Co mu napověděla manželka?

Video se připravuje ...

Smysl pro tumor

Člověka nyní ale až mrazí, když si představí, že v létě ve Varech Bartoška představil nový seriál ČT Smysl pro tumor, který se začne vysílat v lednu. Představuje v něm onkologického pacienta Antonína Vaňka a nechal si kvůli natáčení vyholit hlavu. Vypadal stejně jako před devíti lety. 

Moudré rozhodnutí

Už v létě Bartošku oslovili, aby natočil pokračování diváky úspěšné komedie Teorie tygra. Tehdy práci odložil, protože se cítil po viróze a festivalových dnech unavený. Navíc nebyla ještě hotová finální verze scénáře. Herec prozíravě odsunul filmování na jaro. Má nyní tedy klid na léčbu.

Jiří Bartoška exkluzivně o festivalu: První slova po propuštění z nemocnice!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Havran
11. 12. 2023 • 10:03

Holt jeho svět je whisky.

korytnackahela
1. 12. 2023 • 01:19

Jirko, prosíme vás, abyste se moc snažil. Přejeme vám hodně sil v tomto boji! Máte velkou oporu rodiny i tisícú fanouškú. A my všichni chceme vidět Teorii tygra 2 😀👍

Eva Komárková
30. 11. 2023 • 09:15

Bartoško už se na to hraní vys

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.