Jana Hlaváčová (†85) krátce před smrtí: Vyplatila manželovu dceru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Jana Hlaváčová (†85) krátce před smrtí: Vyplatila manželovu dceru!

Jana Hlaváčová
Jana Hlaváčová (Martin Pekárek, archiv )

Až 4 roky po smrti uzavřel soud dědictví po Luďku Munzarovi (†85). Deník Aha! zjistil, co Jana Hlaváčová (†85) krátce před svou smrtí po svém muži zdědila a co teď půjde do dědictví po ní. A nejsou to jen příjemné položky...

Po svém muži Tonička z filmových Básníků dostala např. 1 181 245 Kč. To jsou peníze, které měl uložené na svých či společných účtech. Jenže z toho všeho musela manželově dceři z prvního manželství Johaně (61), která mnoho let žije v Německu, zaplatit 393 tisíc korun. Johanu měl Luděk s první ženou Naděždou Munzarovou (91). S mámou vyrůstala v Německu a po rodičích zdědila herecký talent, objevila se např. v seriálu Vyprávěj.

Milionová půjčka

Z pozůstalosti po Munzarovi také vyplývá, že je Hlaváčová dědicem dvanáctiny pohledávky vůči Luďkově sestřenici Aleně Munzarové (†88), která zemřela v roce 2015. Nadace Munzarových (původně založená na pomoc hercům), které Luděk předsedal a po jehož smrti ji převzala jejich dcera Bára (52), si od ní předtím půjčila 1 750 000 Kč. Otázkou ale zůstává, komu by vlastně Hlaváčová, potažmo dědicové po ní, měli dluh platit...

Skončila v ústavu

Když totiž Alena, která se s bratrancem Munzarem nemusela, onemocněla Alzheimerovou chorobou a skončila v ústavu, herec podal k soudu návrh na zbavení způsobilosti k právním úkonům a požádal soud, aby právě jeho ustanovil opatrovníkem Aleny Munzarové, což se tak stalo. Tím se pak herec stal dědicem milionového majetku, mimo jiné činžovního domu na Vinohradech, který je nyní součástí Nadace Munzarových.

Jana Hlaváčová: Divadelní hvězda, která rezignovala na život

Video se připravuje ...

Co taky zdědila... 

  • spoluvlastnický podíl na chalupě a pozemku v obci Lštění 
  • spoluvlastnický podíl na garáži a pozemku v Chebu 
  • spoluvlastnický podíl na pole v obci Doksy
  • spoluvlastnický podíl na pole v obci Holohlavy

Kdo vlastní práva?

Práva na díla po Luďku Munzarovi (herecká, či audioknihy) rozdělil soud mezi jeho dcery Báru a Johanu.

Čestná stráž u rakve

V plném proudu jsou přípravy posledního rozloučení s Janou Hlaváčovou, které se odehraje v pátek 26. ledna od 11 hodin ve Zlaté kapličce. Národní divadlo spolu s Divadlem na Vnohradech už po konzultacích s rodinou dávají dohromady seznam hostů. V rámci něj vzniká také sestava osobností, jež se budou u rakve střídat jako čestná stráž. Tato »role« má podle informací deníku Aha! připadnout např. Františku Němcovi (80), Jiřině Bohdalové (92) či Miroslavu Donutilovi (72). Stráž ale bude stát i několik bývalých studentů Hlaváčové z DAMU. „Chceme se s paní profesorkou takto rozloučit,“ řekl herec Ladislav Hampl (42), který by měl u rakve stanout např. s princeznou Zubejdou Bárou Seidlovou (42). Další jména přibývají každou hodinou, seznam čestné stráže by mohl ve finále čítat až 50 jmen.

Zemřela Jana Hlaváčová (†85): 30 let první dámou Národního divadla

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.