Kostka na posledním sbohem Hlaváčové (†85): Strach, že to nezvládne! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Kostka na posledním sbohem Hlaváčové (†85): Strach, že to nezvládne!

Na scéně vinohradského divadla v polovině 90. let.
Na scéně vinohradského divadla v polovině 90. let. (Foto ČTK, archiv Divadla na Vinohradech)

Do posledního rozloučení s Janou Hlaváčovou (†85) sice zbývá ještě týden a den, ale přípravy už naplno běží! Národní divadlo spolu s vinohradským teď kromě seznamu hostů do čestné stráže u rakve vybírá také osobnosti, které by u ní mohly promluvit. Jako jednoho z prvních oslovila Petra Kostku (85)!

Ten byl kolegou Hlaváčové v obou divadlech, hráli spolu v řadě představení. Několikrát se také objevili před kamerou, třeba v seriálu Československé televize z 80. let Tři spory. Petra Kostku ta nabídka mluvit na Janině pohřbu překvapila. Promlouvat nad rakví se bojí kvůli emocím. Chtěl by mluvit ve dvojici. Ale myslíme, že to zvládne,“ řekl deníku Aha! zdroj z vinohradského divadla, kam Kostka a Hlaváčová přišli v roce 1994 po odchodu z Národního divadla.

Zemřela Jana Hlaváčová (†85): 30 let první dámou Národního divadla

Video se připravuje ...

Více kolegů

Organizátoři pohřbu chtějí kvůli smuteční řeči oslovit také další herecké kolegy Hlaváčové – Simonu Postlerovou (59) a Jana Šťastného (58). I oni přišli v 90. letech na Vinohrady ze zlaté kapličky. Jak už Aha! informovalo, čestnou stráž u rakve budou stát také bývalí studenti Jany Hlaváčové z DAMU, jako např. Ladislav Hampl (42) ze seriálu Zlatá labuť či Barbora Seidlová (42), známá jako princezna Zubejda z pohádky Lotrando a Zubejda.

7 pádů: Kostka a Mayerová promluvili o svém seznámení a překvapili tolerancí vůči milenkám

Video se připravuje ...

Velká tragédka i komička

Vedení Divadla na Vinohradech v nekrologu za Janu Hlaváčovou zdůrazňuje, že právě na této scéně měla po odchodu ze zlaté kapličky možnost naplno uplatnit svůj výjimečný talent. „A schopnost vcítění při tvorbě složitých, psychologicky koncipovaných postav v dramatech, ale i originální komediální herectví,“ píše ředitel DNV Tomáš Töpfer(73). „Čest její památce,“ dodává.



Přečtěte si
miroslava13
18. 1. 2024 • 10:12

ježíši jen ne Postlerová----zas bude mít svou šálku přes čelo a shodí tak celou pietu!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.