Rozloučení s Hlaváčovou (†85): Detailní scénář pohřbu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Rozloučení s Hlaváčovou (†85): Detailní scénář pohřbu

Poslední rozloučení s Janou Hlaváčovou se bude odehrávat v Národním divadle
Poslední rozloučení s Janou Hlaváčovou se bude odehrávat v Národním divadle (Archiv)

Velkolepou pietu pořádá dnes Národní divadlo Janě Hlaváčové (†85), která zemřela 13. ledna ve své vile v pražských Modřanech. Zlatá kaplička je otevřena již od čtvrt na jedenáct. „Chceme, aby smuteční hosté mohli položit květiny a poklonit se u rakve,“ řekl deníku Aha! mluvčí ND Tomáš Staněk.

Samotný obřad začíná úderem jedenácté hodiny dopolední. S proslovem vystoupí generální ředitel Jan Burian (64) a pak promluví kolegové. Zavzpomíná např. Taťjana Medvecká (70), Emília Vášáryová (81) a Ivan Trojan (59). Herec Petr Kostka (85) si připravil báseň. „V průběhu obřadu uvidí smuteční hosté fotografie a videoukázky z bohaté kariéry Jany Hlaváčové,“ upozornil mluvčí.

Čestná stráž

U rakve se vystřídají jako čestná stráž Dagmar Havlová (70), Jana Boušková (69), či František Němec (80). Hold vzdají své paní profesorce také její studenti z DAMU. Na čestném místě usedne rozvětvená rodina v čele s dcerou Bárou Munzarovou (52).

„V pravé poledne vyvrcholí pieta tradičním vynášením rakve špalírem smutečních hostů,“ upozornil mluvčí Staněk. Poslední rozloučení s Janou Hlaváčovou bude živě přenášet Česká televize a také Český rozhlas.

Zemřela Jana Hlaváčová (†85): 30 let první dámou Národního divadla

Video se připravuje ...

Unikátní snímky s manželem Munzarem (†85)

Pieta v Národním divadle se shodou okolností koná ve stejný den, tedy 26. ledna, kdy před třemi roky zemřel hereččin manžel Luděk Munzar (†85). Deník Aha! získal několik vzácných snímků manželů, které s nimi v roce 1988 nafotil Miloš Schmiedberger (76) v bytě filmové publicistky Aleny Bechtoldové (76). „Povídali jsme si, oba byli velmi uvolnění a pamatuju se, že šli potom z Klimentské do Kotvy koupit Janě boty,“ prozradil Aha! fotograf.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.