Farář u Jany Hlaváčové (†85): Poslední hodiny před smrtí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Farář u Jany Hlaváčové (†85): Poslední hodiny před smrtí

Jana Hlaváčová
Jana Hlaváčová  (archiv)

Rodina Jany Hlaváčové (†85) tušila, že herečka umírá. A tak ještě stihla k jejímu lůžku povolat modřanského faráře, který dal filmové a divadelní legendě poslední pomazání. Deníku Aha! to potvrdil zdroj z arcibiskupství.

Nebylo to poprvé, co farář dům Hlaváčové navštívil. „Stejně jako v případě odcházení pana Munzara, byl i u posledních chvil paní Jany,“ popsal zdroj, který si nepřál být jmenován.

Boj s parkinsonem

Herečka podlehla dlouhodobým zdravotním problémů, mezi něž patřila i Parkinsonova choroba, v sobotu 13. ledna před půlnocí. „Byla obklopena rodinou a knězem,“ uzavírá informátor.

Měla pečovatelky

Podle zjištění deníku Aha! měla Tonička z Básníků v posledních letech k dispozici pečovatelky, které za ní pravidelně do modřanského domu docházely. Staraly se o Hlaváčovou hlavně ve chvílích, kdy byli její dcera Bára Munzarová (52) s manželem Martinem Trnavským (53) pracovně mimo domov.

Zemřela Jana Hlaváčová (†85): 30 let první dámou Národního divadla

Video se připravuje ...

Život díky úsporám

Bára Munzarová se po smrti tatínka Luďka (†85) svěřila, že rodičům domácí péči mohla zajistit jenom díky tomu, že měli naspořené slušné peníze. Také ke smrtelnému lůžku svého otce stihla v roce 2019 dopravit faráře. „Dal mu poslední pomazání a tatínek za několik hodin zemřel,“ popsala v loňském rozhovoru pro internetový pořad Face to Face. Od chvíle, kdy Mun zar odešel do hereckého nebe, uplynou v pátek čtyři roky.



Přečtěte si
Veronika Hanzlikova
22. 1. 2024 • 20:28

Pan Luděk Munzar zemřel v roce 2019 v lednu. Fakt neumí autor článku počítat do pěti?

Slovenka Boženka
22. 1. 2024 • 17:15

Bola by som šťastná, keby som mohla dožiť doma v láskavej opatere,nie šikanovaní a odišla na druhý breh zaopatrená pomazaním chorých...Jana mala super dcéru a iste aj zaťa...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.