Životní bolesti Urbánkové (†83): Sexuální obtěžování jako prokletí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Životní bolesti Urbánkové (†83): Sexuální obtěžování jako prokletí

Naďa Urbánková
Naďa Urbánková  (ara)

Fanoušci ji milovali, osud si pro Naďu Urbánkovou (†83) ale připravil jednu ránu za druhou. O jedné z těch nejhorších – znásilnění vlastním otcem – dlouho nikdo nevěděl. Staré rány ovšem otevřela kauza sexuálního obtěžování její jediné dcery Jany Fabiánové (43).

O co více zářila na pódiích a filmovém plátně, o to více se musela rvát s ranami života. První hororový zážitek prožila Naděžda Urbánková v pouhých osmi letech. „Jednou mě táta vzal na půdu, sedl si tam na židli a řekl mi: Pojď sem a posaď se na mě. A prostě mě znásilnil,“ šokovala herečka ve své autobiografické knize A příště lépe. Traumatický zážitek si s sebou zpěvačka nesla celý život, o to hůře pak snášela, když podobný osud potkal i její jedinou dceru Janu.

Zemřela Naďa Urbánková (†83): Prošla si těžkými životními zkouškami

Video se připravuje ...

Dcera Jana Fabiánová byla stejně jako její maminka podle svých slov zneužita tím, komu plně důvěřovala. V jejím případě se jednalo o jejího psychiatra Jana Cimického (74). „Ani nevím, jak jsem se mu vyvlékla, když mě držel za temeno hlavy a snažil se mě líbat. Sebrala jsem kabelku a utekla z jeho ordinace,“ přiznala v pořadu 13. komnata. Jan Cimický byl nakonec obviněn z 28 případů znásilnění, jeho případ se ale zatím k soudu nedostal.

Jan Cimický je obviněn ze sexuálního napadení

Video se připravuje ...

Klinická smrt

Urbánková byla na svou dceru až úzkostlivě opatrná o to více, že o ni jen několik let po porodu málem přišla. Když jí byly teprve čtyři roky, Jana onemocněla a lékařka to označila za chřipku. „Celý den jsem byla s Janou doma, držela jsem ji za ručičku a četla pohádky a najednou cítila, jak je ta ruka úplně ledová. Koukla jsem na ni a už měla po sobě modré fleky, nedýchala, nebilo jí srdíčko,“ popsala Urbánková noční můru každé matky. O jedno dítě už přitom těsně před porodem přišla. „Nikdy na to nezapomenu, to dítě už bylo v klinické smrti,“ dodala. Naštěstí do dvou minut dorazil lékař a malou Janu zaněko- jsem chránil.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.