Psychiatr slavných Jan Cimický: Trestní stíhání kvůli znásilnění? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Psychiatr slavných Jan Cimický: Trestní stíhání kvůli znásilnění?!

Psychiatr Jan Cimický v rozhovoru pro spolek Nepromlčíme.
Psychiatr Jan Cimický v rozhovoru pro spolek Nepromlčíme. (reprofoto spolek Nepromlčíme)

Případ nechutných sexuálních praktik, kterých se měl Jan Cimický (74) dopouštět nejen na svých pacientkách, začala policie vyšetřovat už loni na podzim. Po měsících výslechů a vyšetřování zahájila policie proti známému psychiatrovi trestní stíhání.

Cimický jako psychiatr pracoval desítky let a vybudoval si ve světě tohoto oboru skvělé jméno, které se ale v posledních měsících skloňuje ve velmi negativním smyslu. 

Během 36 let

Včera vydala Policie ČR aktuální oznámení o stíhání neznámé osoby, ze kterého ale jasně plyne, že se jedná právě o známého psychiatra. „Kriminalisté ve věci zahájili trestní stíhání konkrétní osoby pro trestné činy znásilnění a vydírání. Těchto skutků bylo podle zjištění kriminalistů 29 a odehrály se v rozmezí let 1980 až 2016,“ stojí na oficiálním webu. Jako první Cimického veřejně obvinila dcera zpěvačky Nadi Urbánkové (82) Jana Fabiánová (43), když po dvaceti letech promluvila o tom, co v ordinaci probíhalo.

Musela mlčet

„Prohlašuji na svou čest: MUDr. Jan Cimický mě sexuálně napadl za dveřmi své ordinace, kdy mi nebylo ještě ani 23 let. Mlčela jsem mnoho let, protože mě tehdy moje matka, paní Naďa Urbánková, varovala před důsledky zveřejnění celé situace a rizika pomsty od agresora,“ napsala Jana na sociální sítě poté, co se dozvěděla, že by měl psychiatr dostat státní vyznamenání Za zásluhy. Příspěvek pak záhy smazala. Začaly se ozývat další a další ženy s podobným příběhem, až došlo včera na trestní stíhání.

Jan Cimický je obviněn ze sexuálního napadení

Video se připravuje ...

Ublížení na zdraví

Údajně napadených žen se ujala známá advokátka Lucie Hrdá, která se specializuje na trestní a rodinné právo. Každou zvlášť doprovázela k výslechům a i výsledkem její snahy a pomoci je trestní stíhání.

„Nemůžu mluvit konkrétně o tomto případu, ale pokud u nějaké ženy došlo k těžkému ublížení na zdraví (např. psychickému), a tím, že jich bylo hodně, tak to spadá do vyšší skutkové podstaty s vyšším trestem,“ zamýšlela se advokátka nad otázkou postihu Cimického. „Teď třeba máme u základního znásilnění sazbu od dvou do deseti let. Ve třetím odstavci je to pět až dvanáct let. Ale jak jsem říkala, je tam vliv toho, že se trestní zákoník měnil,“ dodala k počtu možných let za mřížemi.

Jan Cimický o znásilňování žen, svědomí i o tom, jak pracovat s traumatem

Video se připravuje ...



Přečtěte si
DWEI
4. 4. 2022 • 03:52

O Cimickém to vědělo víc lidí, ale bohužel všichni mlčeli..... Samozřejmě ale dobře, že nakonec bude za své prasárny pykat!!! Bohužel už je mu 74 a už stejně většinou sedí doma v papučích.... Na závěr života bude sedět za katrem a svůj kožený pohodlný ušák tam mít rozhodně nebude!!!! Ale dobře mu tak!!!

jity
3. 4. 2022 • 12:52

Co sexuoložka Fifková, ta to věděla a nic? Vždyť se jí pacientka svěřila co ji Cymický dělal, sama to přiznala, proč už tenkrát nekonala a nechala dědka dělat prasárny na ženách dále?

Huga
2. 4. 2022 • 11:12

Baldedash Uvidíme, jak půjde prase sedět. Důkazů je víc, než dost. Každé svědectví je důkaz. Zamlčování a napomáhání trestného činu? Jsou to oběti a svědci. A ty jsi právnička s Vysokou školou života, v jednom příspěvku dvě hrubky a celý příspěvek totální blbost.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.