Nová kriminální parta: Po novém roce ovládne České Budějovice | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nová kriminální parta: Po novém roce ovládne České Budějovice

Tým jihočeské kriminálky – Leoš Noha, Judit Pecháček, David Novotný, Filip Březina a Pavla Beretová.
Tým jihočeské kriminálky – Leoš Noha, Judit Pecháček, David Novotný, Filip Březina a Pavla Beretová. (Mária Rušinová)

Pár dní po svátcích to vypukne. Přijdou nové seriály, je na co se těšit. Mezi nimi i Místo zločinu České Budějovice se třinácti kriminálními případy. Bude se nejen vyšetřovat, ale nebude chybět ani humor, zvlášť díky dvěma novým členům týmu.

Když se v roce 2015 objevil seriál Místo zločinu Plzeň, nečekalo se, jaký vzbudí ohlas. Většinou pozitivní, objevily se ale i negativní reakce – filmaři totiž některé scény točili v Praze a plzeňský divák to pochopitelně odhalil. Od té doby začali tvůrci dbát na co největší věrnost. Přišla kriminálka z Ostravy (2020), silně industriálního prostředí, točila se převážně na Ostravsku (něco ovšem i v Kladně).

Málo vražd, ale poradili si

Chtělo to změnu, více malebnější přírody, proto další sérii situovali do jižních Čech. Jenže tento kraj má nejméně vražd v republice – zhruba tři až čtyři ročně. A tak se při tvorbě scénáře museli inspirovat tím, co se odehrálo po celé zemi. Našli třináct uzavřených případů, které řeší zbrusu nová parta. Z té minulé (ostravské) se přesunula jen Pavla Beretová (39).

Znělka seriálu Místo zločinu Ostrava

Video se připravuje ...

„Obsazení je malá alchymie, takový jazzband. Každý může mít sólo, ale musí umět hrát spolu,“ vysvětlil režisér Jiří Chlumský, který točil 11 dílů. On tým obsazoval a Jan Hřebejk, který natočil díly dva, přišel k obsazení hotovému. „Imponovalo mi, byl jsem za něj rád,“ říká.

Nejstarší a nejmladší

Nový tým má dvě výrazná »nej«. Největší pozornost upoutá nejstarší policista, Leoš Noha (54). „Hodně jsem si tam dodělal takový pivní humor a myslím si, že to není na škodu. Jak by si divák jinak vysvětlil, že tam nosím igelitku s lahvemi a v době porady je jdu dát chladit do lednice. Pořád tam to pivečko je,“ říká.

Noha čekal na srdce, operace nebude! Janeček zuří a Rusové už nechtějí válku?

Video se připravuje ...

Naopak nejmladším článkem je Filip Březina (27), který vyšetřovatele hraje poprvé. „Přišel mi trošku blbej, ale já si řekl, že když už je tam jako blbý Leoš, udělám ho trošku chytřejšího,“ žertoval herec. „Vždycky jsem hrál vrahy nebo podezřelé a kriminalistu ještě nikdy. Chtěl jsem si vyzkoušet, jaké to je. Jsem fyzický, rád se hýbu, takže mě hodně bavila práce se zbraní,“ dodává.



Přečtěte si
j.p.toman
4. 12. 2022 • 09:53

Beretová utekla nebo jí vyzmizíkovali ?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.