Zmatky v nové kriminálce: Šachy s režiséry v Místě zločinu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Zmatky v nové kriminálce: Šachy s režiséry v Místě zločinu

Jihočeská mordparta pěkně pohromadě na náměstí v Č. Budějovicích – zleva Leoš Noha, Judit Bárdos, David Novotný a Filip Březina.
Jihočeská mordparta pěkně pohromadě na náměstí v Č. Budějovicích – zleva Leoš Noha, Judit Bárdos, David Novotný a Filip Březina. (archiv ČT, TV Nova)

Nejdřív je režíroval Jiří Chlumský (64), pak ho vystřídal Jan Hřebejk (55) a poté si mordpartuz Místa zločinu České Budějovice zase převzal ten první. A to divák z nové kriminálky uvidí jen 13 dílů! Deníku Aha! se podařilo zjistit, proč s režiséry dělala ČT takové šachy.

Novou kriminálku z jižních Čech přišel na konci roku do pražského kinosálu představit jen Jan Hřebejk a tím taky musel zodpovídat veškeré dotazy sám. Z třináctidílné série ale přitom točil jen dva díly. „Nechci strhávat pozornost na sebe, ale Chlumák má smůlu, nemohl tu být,“ vysvětloval hned obecenstvu s tím, že šéfrežisérem byl jeho kolega a vybral i herce pro pětičlennou mordpartu. „Já jsem to víceméně točil, aby si Jirka odpočinul. Ono je to hroznej zátah natočit 13 dílů, protože jste sice venku v malebný krajině, ale musíte kalkulovat se změnou ročního období a dalšími komplikacemi,“ prozradil držitel Českého lva. Vše bylo prý domluveno předem.

Prvotřídní tým

„Předtím jsem hodně pracoval, takže jsem byl rád, že budu dělat jen dva díly. Pak mě to mrzelo, protože ten tým by prvotřídní a v Ostravě jsem těch dílů dělal pět. Takže člověk k tomu přilne,“ přiznal deníku Aha! s tím, že se mu s Davidem Novotným (53) či Leošem Nohou (54) těžko loučilo. Podle Hřebejka divák nijak nepozná, že jeden díl dělal on a druhý Chlumský.

Veronika Čermák Macková: Z Ulice si odskočila prozkoumávat divokou Afriku

Video se připravuje ...

Režisérská škatulata

„Největší zodpovědnost měl Jitka, charakter toho seriálu nastavil on. I ty nejlepší seriály často točí různí režiséři a vůbec to nevadí. Stejně jako nepoznáte, že některé scény dotáčíte s rozdílem dvou roků,“ vysvětlil. A dodal, že reálné případy samy o sobě dobrou kriminálku nedělají. „Je těžký, aby to u téhle skoro civilní detektivky nebyla otrava,“ doplnil. Další díl seriálu Místo zločinu České Budějovice sledujte 16. ledna od 20.10 hod. v České televizi.

Kódované krádeže

Skupina dokonale organizovaných a vycvičených gangsterů krade bankomaty. Postupují naprosto profesionálně a nedělají chyby. Pokud něco nevychází podle plánu, okamžitě ruší akci. Policie je dlouho bezradná. Až ve chvíli, kdy si jeden svědek zapamatuje povely, kterými gangsteři mezi sebou komunikují, svitne naděje. Karel (David Novotný), šéf policejního týmu a bývalý člen speciálních jednotek, rozpozná v kódované řeči něco povědomého...

Viděli jste včera v ČT1

Akční scény v Česku? Co by to bylo za kriminálku, kdyby v ní nebyly akční scény! V druhém díle se musel za psychopatem a vrahem pustit v poklusu šéf mordparty Karel v podání Davida Novotného a nakonec na něj mířit zbraní. V tom, jak držet pistoli, se musel předtím proškolit na střelnici pod vedením profíků. Zato jeho herecký kolega Leoš Noha (54) jich byl víceméně ušetřen. „Nemám rád akční scény, taky se na to v amerických filmech rád podívám, ale v těch českých se tomu spíš zasměji,” vtipkoval. A zajedno s ním byl i Honza Hřebejk „V českých filmech se musí umět udělat tak, aby to vyloženě nebylo trapný. Navíc jsme měli tak osm dnů na díl a to není moc času,” prozradil.

Prostor KVIFF X: Rozhovor s Janem Hřebejkem

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Václav Molcar
10. 1. 2023 • 14:18

Bylo to zajímavé :
1. Vyšetřovatel telefonuje za jízdy - mobil u ucha.
2. Běží za pachatelem s nataženou paží a v ruce zbraň- komické.
3. Běží za pachatelem sám a kolem domu bylo dost policajtů.
4. Nepřipadají jako vyšetřovatelé, ale jako bezdomovci.
5. Fotografie možných pachatelů na nástěnce - vyladěné fotky- dívné (portréty).

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.