Gottová je v klidu: Vzduchem létají desítky milionů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Gottová je v klidu: Vzduchem létají desítky milionů

Ivana Gottová
Ivana Gottová (Foto: M. Hykl, D. Kundrát, Instagram)

Dědictví po Karlu Gottovi (†80) rozhodně nebylo malé. Oproti tomu, co však zpěvák své rodině vydělal posmrtně, šlo o celkem zanedbatelnou částku. Tři roky po jeho skonu vyneslo jeho jmého už neuvěřitelných 85 milionů korun!

Od smrti Mistra uběhly už tři roky. Jeho jméno ale neutichlo. Karel Gott stále patří mezi přední interprety, jehož písně zaznívají z rádia a jehož tvář se stále objevuje v televizních reprízách, a to nejen v Čechách, ale i u našich sousedů. Suma sumárum, tantiémy hodí slušný balík. Podle odhadů eXtra.cz jde asi o 10 milionů korun ročně. Stále se také  prodávají Gottovy desky, jejichž výnos se též blíží deseti milionům korun. 

Doslova na dračku šla i autobiografická kniha Má cesta za štěstím a to, že její prodejní cena přesahovala i tisíc korun, nebylo pro desetitisíce Gottových fanoušků překážkou. Při počtu výtisků, které zmizely z knihkupectví doslova jako pára nad hrncem, mohla vydělat i 15 milionů. Do rodinné kasičky pak přispěl doslova astronomickou částkou i veleúspěšný dokument Karel, který jen v kině shlédlo na čtyři sta tisíc diváků. Jeho čistý zisk se odhaduje na částku okolo 30 milionů korun.  

Trailer na dokument Karel o životě Karla Gotta

Video se připravuje ...

Po sečtení všech zisků jde o 85 milionů korun. A to není finále. Částka bude s přibývajícími lety ještě narůstat. Velký podíl na úspěchu má samozřejmě i vdova po Karlu Gottovi, Ivana (46), která se o uvedení snímku a kompletaci knihy zasloužila nejvíce. Poté se stáhla do ústraní. Minulý rok vzkázala redakci eXtra.cz: „Chci se věnovat především dcerám, které mi dospívají před očima a na které jsem kvůli projektům spojeným s Karlem neměla poslední dobou moc času. Naštěstí jsou chápavé a tolerantní. Vědí, že jsem jejich tatínkovi dala slib, že všechny projekty dotáhnu do konce. Také bych se ale ráda třeba podívala na nějaký pěkný film a přečetla si hezkou knihu. Po dlouhé době jinou než Karlovu autobiografii Má cesta za štěstím, byť je to kniha z mých nejoblíbenějších.“ Nezbývá než doufat, že si nyní s dcerami skutečně plní své sny. 

Gottův film Karel má trailer: Ukazuje ho na kapačkách i ve chvíli, kdy mu doktor řekl prognózu

Video se připravuje ...



Přečtěte si
hejhej
1. 10. 2022 • 18:26

jity:

lekno
1. 10. 2022 • 12:05

Milla : O slabé hlavě lépe mlčet, když si to neumíte spočítat.. Minikousek z obrovského koláče - co dostala Dominika. Koláč se měl ale rozdělit podle českého práva všem právoplatným dědicům a děti měly dostat stejné podíly. To se nestalo, Dominika místo d. podílu obdržela drobek. Protože měla právní nárok na mnohem víc než bylo to, co dostala. No p. Blana Kr., matka Ivany - ta shrabla z koláče podíl, přičemž ona dědička nebyla. /Pozemky a nemovitost v Doubicích/. I tenhle kšeft mi přijde jako křivda vůči Dominice. Ivana má doživotní přísun peněz taky z tantiémů, dostala toho moc. Ale Dominice nedopřála její ze zákona právoplatný děd. podíl. A jak se též zachovala k bývalé domácí jejího manžela.. Manipulace a zavádějící informace.. Obhajovat něco takového zvládá možná bez těžkostí - dutý mozek..

jity
1. 10. 2022 • 12:04

Nějakou dobu už byl klid a zase se bude někdo starat o Gottovo peníze, do kterých je vám úplný h.... Nechte ho spát a hanainge ty už se uklidni. Gott už nikoho nemiluje a obzvlášt nějakého cvoka, miloval svoji rodinu, tečka.

Milla
1. 10. 2022 • 05:24

Hanainge je poněkud duševně vyšinutá fanynka z Německa ovsem kam na ty bláboly chodí ti ostatní...Chce to silný žaludek podporovat Dominiku po tom co už všechno stihla předvést stejně jako to chce slabou hlavu nechápat proč K.Gott nechal malým holčičkám mnohem více-protože během života už do Dominiky nastrkal hromadu peněz a tak už má dost vybráno.Zdědit šest milionů když už dřív dostala byt a hromadu peněz má být křivda?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.