Ze zákulisí natáčení seriálu Policie Modrava: Příliš mnoho mrtvol | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Ze zákulisí natáčení seriálu Policie Modrava: Příliš mnoho mrtvol

Soňa Norisová a Jaroslav Satoranský.
Soňa Norisová a Jaroslav Satoranský. (Foto TV Nova)

Jen pro otrlé! V druhém díle třetí řady Policie Modrava s názvem Žena se širokým srdcem bude Soňa Norisová (49) coby kapitánka Jana Vinická řešit hned dvě vraždy – jednu čerstvou, druhou letitou...

Jako by nestačilo, že někdo k smrti utloukl barmanku, která se večer vracela domů. U potoka v lese se najde kostra muže jako z nějakého hororu! „Točili jsme s umělým skeletem,“ uklidňuje režisér Jaroslav Soukup (75). Stejně působí autenticky a děsivě. O to se postarali šikovní maskéři. „Patinovali skelet tak, aby odpovídal stavu zhruba šest let zakopaného muže ve vlhké půdě,“ popisuje režisér práce, bez nichž by se nedalo natáčet. „Také mu museli přidat vlasy, protože zuby a vlasy přetrvávají na lidském těle nejdéle. Celou kostru jsme zakopali do bažinatého podloží, aby v ději byla nalezena vedle potoka,“ dodává Soukup.

Mše za Hanu Maciuchovou (†75): Jak vzpomínal Jaroslav Satoranský?

Video se připravuje ...

Satoranský nemá klid

Pokud si major Koutný v podání Jaroslava Satoranského (82) brousil zuby na to, že bude v důchodu chodit na ryby a odpočívat na chatě, tak je vedle jak ta jedle. Musí vypomoci kapitánce Vinické s vyšetřováním. Kdysi totiž řešil případ pohřešovaného muže, po němž zůstala jen rybářská stolička, pruty a automobil. Jinak zmizel beze stopy. Je v tom nějaká souvislost? Uvidíte zítra večer ve 20.15 hod. na Nově.

Studoval staré Šumavany

Režisérovi Jaroslavu Soukupovi pomohlo při práci na scénářích, že v letech 2002 až 2007 napsal tři knížky ze Šumavy. Většinou příběhy lidí, kteří tam přišli po druhé světové válce. Musel zkoumat, jak lidé na Šumavě žijí, jak se oblékají, jak bydlí a jaké mají zájmy.

Otakar Brousek na natáčení Dětí Nagana

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.