Ruch u hrobu Šafránkové (†68): Na počest Libušky pojmenovali ... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Ruch u hrobu Šafránkové (†68): Na počest Libušky pojmenovali ...

Hrob Libušky Šafránkové rok po její náhlé smrti.
Hrob Libušky Šafránkové rok po její náhlé smrti. (blesk)

Lidé na herečku Libuši Šafránkou  (†68) nezapomínají ani více než rok po jejím skonu. Spousta květin a svíček u jejího hrobu jsou samozřejmostí. Svou Popelku zkrátka budou navždy milovat!

Ačkoli je to více než rok, co tento svět Libuška opustila po náročné operaci, lidé si herečku stále připomínají a někteří pravidelně navštěvují její hrob, u něhož nechávají dárky, květiny i spoustu svíček. Atrakce z něj ale určitě není, naopak se jedná o krásné pietní místo. Jak zjistil magazín Sedmička, hrob je udržovaný, pravidelně jsou na něm k vidění čerstvé květiny a nesmí na něm chybět ani fotografie herečky.  

Poslední rozloučení s Libuškou Šafránkovou v jejích rodných Šlapanicích

Video se připravuje ...
 

Místo i přes velkou návštěvnost rozhodně není zanedbané, ba naopak. Fanoušci k hrobu chodí dennodenně, nechávají herečce vzkazy i dárky v podobě sošek andělíčků, obrázků či malovaných oblázků. K hrobu ve Šlapanicích u Brna se sjíždí lidé z celé republiky, mezi nimiž je i fanynka, která přijela uctít hereččinu památku až z Benátek nad Jizerou. „Na hrob Libušky jsme se přijeli podívat proto, že jsme ji měli moc rádi. Představovala naše dětství,“ nechala se slyšet fanynka. Samotní obyvatelé Šlapanic jsou na svou krajanku též pyšní. Na její počest nese místní restaurace název U Popelky. 

Připomeňte si nejslavnější role Libuše Šafránkové

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.