Místo odpočinku Šafránkové (†68): Nečekaný vzkaz | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Místo odpočinku Šafránkové (†68): Nečekaný vzkaz

Bez Tří oříšků pro Popelku si nejkrásnější svátky v roce dokážeme jen těžko představit.
Bez Tří oříšků pro Popelku si nejkrásnější svátky v roce dokážeme jen těžko představit. ( Foto pro Aha! - archiv P. Trávníčka, F. Albrecht, ara)

Česko se stále nemůže vzpamatovat ze smrti Popelky. A není divu. Vždyť Libuše Šafránková (†68), která letos v červnu podlehla rakovině, patří už téměř půlstoletí neodmyslitelně do našich vánočních domovů. Bez Tří oříšků pro Popelku si nejkrásnější svátky v roce dokážeme jen těžko představit. A to potvrdily teď i Dušičky.

Na Svátek zesnulých si cestu k místu posledního odpočinku milované herečky v jejích rodných Šlapanicích našlo mnoho obdivovatelů. Popelčin hrob je obsypán více než 160 svíčkami. A také spoustou pomalovaných kamínků se vzkazy. Na jednom z nich jsou dokonce namalované tři oříšky s Popelčiným střevíčkem nebo vzpomínka na Četnické humoresky, kde si Šafránková zahrála Karličku.

Poslední rozloučení s Libuškou Šafránkovou v jejích rodných Šlapanicích

Video se připravuje ...

Herečka je pochována v hrobce se svými rodiči a na náhrobním kameni stojí její oblíbený verš: „V náručí Boží, odkud jsme vyšli, všichni se navečer sejdeme zas...“ Přesně tak, jak si přála. Stejně tak chtěla, aby na náhrobku bylo vytesáno jméno Abrhámová – Šafránková, aby tím dala najevo svou nezměrnou lásku k manželovi Josefu Abrhámovi (81). 

Připomeňte si nejslavnější role Libuše Šafránkové

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.