Nikdy nezveřejněné fotky! 5 měsíců po smrti Libuše Šafránkové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nikdy nezveřejněné fotky! 5 měsíců po smrti Libuše Šafránkové

Dopřávali si, co hrdlo ráčí.
Dopřávali si, co hrdlo ráčí. (Foto Aha! – Ester Gerová, David Kundrát, ara )

Ve své nejslavnější filmové roli musela Libuše Šafránková (†68) vymetat kamna a přebírat hrách smíchaný s popelem. Popelkou ale byla i na dovolené u moře! Deník Aha! přináší unikátní archivní fotky z roku 1996, kdy si s manželem Josefem Abrhámem (81) a jejich jediným synem vyrazili do Chorvatska.

Neuměla odpočívat ani na dovolené! „Když třeba při večeři v hotelové restauraci omylem shodila ze stolu skleničku, hned se chopila koštěte a začala střípky zametat. Žádné zdlouhavé objednávání místního úklidového servisu,“ vzpomíná účastnice zájezdu.

Žádné hvězdné manýry

Každý den večeřeli s manželem Josefem a synem Pepíkem (dnes 43) s ostatními u stolu. Neměli žádný vyhrazený salonek a už vůbec ne nějaké hvězdné manýry. „Dopřávali si místních specialit – středomořské pljeskavice, dalmatského vína Kaštelet či dezertního Proška. Čtyřchodové menu pak vždy zakončili lahodným dezertem,“ vypočítává jedna z tehdejších spolustolovnic. „A hlavně se chovali úplně normálně, jako by byli jedni z nás“ zdůrazňuje.

Děti nikdy neodmítla

Svou milovanou Popelku poznávaly především děti a chtěly od ní podpis. „Nikdy je neodmítla, i když byla na dovolené a jistě chtěla mít klid,“ říká o skromné herečce mladá žena, která tehdy byla jedním z dítek škemrajících o autogram.

Blesk Podcast: Šafránkové unikla hororová role kvůli cenzuře. Scénárista Dutka odhalil své dávné přání

Video se připravuje ...

Jen žádné výlety!

Jediné, čeho se Šafránková odmítala zúčastnit, byly společné plavby lodí na ostrovy. „Když jedu na výlet, připadám si, jako když natáčím a přesouvám se z jednoho exteriéru do druhého,“ vysvětlovala tehdy Libuška. Raději trávila třítýdenní dovolenou jen na jednom místě v luxusním letovisku plném cikád a cypřišů. „Vždy odpoledne chodila na stejné místo plavat a pak si dala svou oblíbenou kávu,“ vzpomíná po letech účastnice zájezdu.

Potíže s chůzí

Už tenkrát měl Josef Abrhám problémy s chůzí. „On ten můj Pepa tak špatně chodí. Já vždycky poznám podle toho, jak jde, jakou bude mít celý den náladu,“ říkávala Šafránková.

Poslední rozloučení s Libuškou Šafránkovou v jejích rodných Šlapanicích

Video se připravuje ...

Kam s ním?

Moravští rekreanti si Libušku a její rodinu tak oblíbili, že jim darovali klobouky z Valašska. Abrhámovi z nich měli radost, ale zároveň zmínili, že je nemají kam dát. „Na záplavu dárků bychom potřebovali jednu velkou místnost!“ smál se tehdy Josef Abrhám.



Přečtěte si
zuzakirsch
3. 11. 2021 • 12:48

Vůbec jsem ji osobně neznala, ale stejně jsem po té smutné zprávě plakala.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.