Překvapení na hrobě Šafránkové: Tři oříšky a střevíček! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Překvapení na hrobě Šafránkové: Tři oříšky a střevíček!

Střevíček od fanoušků na hrobě Šafránkové se objevil o Vánocích
Střevíček od fanoušků na hrobě Šafránkové se objevil o Vánocích (Foto Aha! – Zdeněk Matyáš, David Kundrát, Pavel Machan, ara)

Pro své příznivce nezemřela, v rolích je tu stále s nimi. Nejslavnější Popelka Libuška Šafránková (†68) sní věčný sen na hřbitově ve Šlapanicích u Brna a lidé si za ní našli cestu. O svátcích nosili herečce květiny a zapalovali svíčky. Na sněhem zapadaném hrobu od fanoušků nechybí ani tři oříšky či Popelčin ztracený střevíček...

Libuška Šafránková se navždy usídlila v srdcích vděčných diváků. Její odchod letos v červnu zaskočil nejen fanoušky, ale taky hereččinu rodinu. Nikoho ani ve snu nenapadlo, že se představitelka dalších nesmrtelných rolí, jako je např. manželka knihkupce Vrány ve filmové komedii Vrchní, prchni! či Karlička ze seriálu Četnické humoresky, po plánovaném zákroku v nemocici už domů nevrátí. Herečka zemřela 9. června, jen dva dny po 68. narozeninách.

Tři oříšky jsou vymalované na kameni:

Hrob je zavalen vzkazy a svíčkami

Blesk Podcast: Hovínko a větry v norské Popelce. V čem je nová a jiná?

Video se připravuje ...

Byla nezlomná

Do poslední chvíle byla optimistická a vyrovnaná se svou nemocí. „Nejdůležitější je mít radost. Nenechat se ničím zlomit a brát život s nadsázkou,“ řekla v posledním rozhovoru s kolegyní, černobílou Popelkou Evou Hruškovou (69). „Musela jsem se naučit používat injekční stříkačku. Měla jsem nejdříve trému, ale sestřička, která mě to učila, řekla, že si mám myslet, že třeba dávám prádlo do pračky...“ zlehčovala Šafránková statečně dobu, kdy bojovala s rakovinou plic. Dvojí pohřeb Pohřeb měla na pražském Spořilově, protože zde s rodinou léta bydlela. Druhý obřad se konal na rodné Moravě, kde také byla uložena do rodinného hrobu. Právě tam teď fanoušci nosí svíčky, květiny, andělíčky, srdíčka... A také symbolické tři oříšky či ztracený střevíček. Pro lidi byla a zůstane Libuška tou nejmilovanější Popelkou ze všech.

Manžel Abrhám na vozíčku

Před smrtí se Libuška musela smířit s náhlým chřadnutím manžela Josefa Abrháma (82), který je upoután na invalidní vozík. Bez její pomoci se už herec, s nímž byla přes 40 let, neobešel. Dokonce zvedala jeho telefon a vyřizovala vzkazy.

Polívka: Ona se vrátí!

Na druhém smutečním rozloučení promluvil moravský rodák Bolek Polívka (72). „Libuška byla anděl, a jak všichni víme, andělé odcházejí jen proto, aby se vraceli. Pevně věřím, že Libuška se bude vracet a bude nám pomáhat s našimi životy, aby byly naplněny láskou, vírou a aby byly hluboké. Libuško, hluboce se ti klaním,“ pronesl v slzách.

Druhá nejsledovanější

Bez Tří oříšků pro Popelku by snad ani nebyly Vánoce. Na Štědrý den si ji letos nenechalo na ČT1 ujít 2 344 000 diváků! Po letošní novince Jak si nevzít princeznu, kterou vidělo jen o 283 tisíc lidí víc, to byla druhá nejsledovanější pohádka vánočních svátků!

Vánoce 2021: Hrob Libušky Šafránkové.

Poslední rozloučení s Libuškou Šafránkovou v jejích rodných Šlapanicích

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.