Utajené peklo sestry Libušky Šafránkové: Vážná nemoc dětí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Utajené peklo sestry Libušky Šafránkové: Vážná nemoc dětí!

Miroslava Šafránková, sestra Libušky
Miroslava Šafránková, sestra Libušky (archiv)

Všichni si s sebou neseme životem svoje osobní dramata. S jedním z nejhorších, jaké si máma může představit, se v minulosti potýkala i sestra slavné Popelky Miroslava Drozdová-Šafránková (63).

Podle webu Blesk.cz totiž nechybělo málo k tomu, aby přišla o své dvě děti. K děsivým chvílím mělo dojít v druhé polovině 80. let během pobytu v Mexiku, kde žila s manželem a ratolestmi mezi lety 1986 – 1989. „Vážně jí onemocněly děti v tropické cizině. Lilka (Libuška) bezmocně čekala na telegram, jak všechno dopadne,“ vzpomíná ve své knize Zuzana Maléřová. Jaké onemocnění děti trápilo a zda bylo způsobeno pobytem v exotickém prostředí, v knize napsáno není. „Nezlobte se, nechci o tom mluvit,“ zareagovala do telefonu na dotaz Blesku Miroslava Šafránková a rozloučila se.

Pohřeb Libuše Šafránkové: Příjezd sestry Miroslavy

Video se připravuje ...

Podle spisovatelky ale tenkrát Libuška velmi špatně snášela i odloučení od své sestry. Bála se, že ji třeba už nikdy neuvidí. „Ta představa ji ničila. Čtyři roky o sobě skoro neslyšely. Byla však připravená, věděla, že se vrátí. Čekala na ni a její děti s kytičkou na letišti a říkala tříletému chlapci: Já jsem tvoje teta!“ uvádí Maléřová ve své knížce.

Zemřela Libuše Šafránková: Jaký byl její životní příběh?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
rannirosa
20. 7. 2021 • 16:15

4 roky o sobe neslysely? To si nemohly zatelefonovat nebo aspon napsat dopis?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.