Jan Kačer: Třetí smrt během pár dnů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Jan Kačer: Třetí smrt během pár dnů!

Jan Kačer
Jan Kačer (CNC_Marek Pátek, David Kundrát)

Další smutná zpráva zasáhla Jana Kačera (84). Nejdřív mu umřela kamarádka Libuše Šafránková (†68), za 12 dní poté manželka Nina Divíšková (†84) a teď, v úterý, do třetice kamarád, herec a dabér Vladimír Kudla (†74).

S ním Kačer zakládal divadelní studio Bouře a vystupovali ještě donedávna v Malostranské besedě. „Moc mě Vladimírův odchod překvapil. Nedal na sobě vůbec nic znát. Nesvěřil se, že v sobě nosí nějakou bolest,“ řekl Aha! Kačer s tím, že Kudlovi určitě uspořádá s přáteli vzpomínkovou rozlučkovou párty. „Zaslouží si to, aby na něho zavzpomínali lidé, kteří ho měli rádi. Byl to fajn člověk, který se, byť byl moc dobrý, v profesi držel zpátky,“ pokračoval s tím, že Kudla na sebe nerad strhával pozornost. „Byl to takový něžný, citlivý, báječný člověk a k tomu velmi spolehlivý se širokým záběrem, měl skvělý hlas,“ doplnil ještě Kačer. Kudlovou nejznámější rolí byl podezřelý kočí Vavroch z kriminálky Po stopách krve, kde hrál po boku Rudolfa Hrušínského (†73) coby majora Kalaše.

Jan Kačer na pohřbu Jana Vodňanského: Byl to báječný kluk v těžké době...

Video se připravuje ...

Daboval do poslední chvíle

Vladimír Kudla také namluvil řadu dokumentů a audioknih. A velmi aktivní byl v dabingu. Jeho hlas jsme mohli slýchat například v seriálu Čarodějky, kde namluvil anděla Sama. V Mentalistovi zase propůjčil hlas Galeu Bertramovi a v roce 2018 usedl k mikrofonu v rámci dabingu snímku Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny, kde v češtině nadaboval Grimmsona. Daboval takřka do poslední chvíle. Kromě toho se stále objevoval i před kamerou, zahrál si ve slavných snímcích Jánošík - Pravdivá historie či Volání rodu. Objevoval se také v seriálech Místo zločinu Plzeň, Ulice, Strážce duší, Třetí patro nebo Nejmladší z rodu Hamrů, kde se ujal role Josefa.

Pohřeb Niny Divíškové (†84): Zdrcený a statečný vdovec Jan Kačer dojemně nad rakví - o porodu i posledním přání

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.